Με πορτοφόλι το κινητό

Του Kώστα Τσαούση

Συνήθως η πορεία είναι «από μέσα προς τα έξω» αλλά στην περίπτωση της εταιρείας RoadCube τα πράγματα ακολούθησαν – και αυτό είναι το θετικό και το ευχάριστο- την αντίθετη κατεύθυνση. Μου το επιβεβαίωσε σε ένα μήνυμα του ο Δημήτρης Καλαβάσης ιδρυτής , CEO της startup RoadCube (http://roadcube.com/), της εταιρείας που έχει αναπτύξει και διαχειρίζεται μια εφαρμογή που παρέχει πρόσβαση με προνομιακούς όρους σε οτιδήποτε χρειάζεται ένας οδηγός, από τη βενζίνη και το πάρκινγκ, ως το πλύσιμο και τις επισκευές. Έτσι τουλάχιστον

είχε γνωρίσει το αθηναϊκό κοινό του Open Coffee – στην 85η συνάντηση, 17 Φεβρουαρίου 2017- την εταιρεία, τις δραστηριότητες της και τους στόχους της.

Αλλά, ας τα μάθουμε από πρώτο χέρι. Η σκυτάλη στον Δημήτρη Καλαβάση: «Η εταιρεία RoadCube έχει έδρα τις ΗΠΑ και υποκατάστημα στην Ελλάδα όπου έχει φέρει όλο το τμήμα ανάπτυξης (προγραμματιστές). Στην Αθήνα απασχολεί 8 άτομα ενώ παγκοσμίως 15 και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση προσλήψεων για να μεγαλώσει περισσότερο με στόχο να βγει και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες μέχρι το τέλος του έτους».

Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά και ας γνωρίσουμε την εταιρεία: Η RoadCube είναι μια εταιρεία 2 ετών η οποία έχει δημιουργήσει ένα marketplace προγραμμάτων επιβράβευσης δηλαδή μια εφαρμογή στην οποία ο καταναλωτής μπορεί να ακολουθήσει πολλαπλά προγράμματα επιβράβευσης μέσω ενός app και παράλληλα να κάνει αγορές μέσα από το κινητό του τηλέφωνο.

Οι εταιρείες δημιουργούν ένα πρόγραμμα επιβράβευσης εύκολα μέσα από την πλατφόρμα εντάσσοντας τα φυσικά τους σημεία με ευκολία και δίνουν τη δυνατότητα στο καταναλωτή να κάνει αγορές πληρώνοντας από το κινητό του τηλέφωνο γρήγορα χωρίς μετρητά και κάρτες.

Κατά την εγγραφή στην εφαρμογή ο χρήστης αποθηκεύει μια φορά τη κάρτα του και από εκεί και πέρα μπορεί να κάνει αγορές με ένα κλικ αφήνοντας το πορτοφόλι στο σπίτι του. Πρώτη φορά δοκιμάστηκε σε εταιρείες στις ΗΠΑ όπου βρίσκεται και η έδρα της εταιρείας και τώρα λειτουργεί και στην Ελλάδα με μεγάλες συνεργασίες στο χώρο της βενζίνης, της ασφάλειας αλλά και σε απλές επιχειρήσεις.

Στους 2 μήνες που η εφαρμογή έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα έχουν ενταχθεί περίπου 250 πρατήρια βενζίνης τα οποία δέχονται πληρωμές μέσω κινητού και παράλληλα επιβραβεύουν τους καταναλωτές με πόντους οι οποίοι εξαργυρώνονται σε δώρα και εκπτώσεις. Οι πόντοι συλλέγονται τελείως ψηφιακά και φαίνονται στο κινητό του πελάτη αμέσως μετά την αγορά χωρίς να χρειάζεται να έχει μαζί του κάρτες.

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν απο το google play αλλά και το app store με την ονομασία RoadCube. Mέχρι στιγμή έχουν γίνει περίπου 10.000 κατεβάσματα ,15.000 συναλλαγές στην πλατφόρμα με τζίρο περίπου 900.000 ευρώ σε διάστημα 2 μηνών.

Εδώ βρίσκεται ένα link που έχει τα νούμερα αυτά σε πραγματικό χρόνο καθώς συνεχώς αυξάνονται: https://www.roadcube.com/sum_pay.php

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της, «ο στόχος της RoadCube είναι να ψηφιοποιήσει μεγάλο αριθμό προγραμμάτων επιβράβευσης είτε εξελίσσοντας ήδη υπάρχοντα είτε δημιουργώντας νέα μαζί με εταιρείες προκειμένου να δώσει στον καταναλωτή τη δυνατότητα να συγκεντρώσει όλα τα προγράμματα επιβράβευσης σε μια εφαρμογή σε ψηφιακή μορφή και παράλληλα την ελευθερία να κάνει συναλλαγές ηλεκτρονικά με το κινητό του τηλέφωνο.

Η εταιρεία ήδη συνεργάζεται με μεγάλες εταιρείες όπως φαίνεται στην εφαρμογή και δουλεύει με άλλες προκειμένου να λανσάρει σύντομα περισσότερα loyalty συστήματα».

Τέλος, τα πρακτικά βήματα, η όλη διαδικασία χρήσης της εφαρμογής είναι η εξής:

ΒΗΜΑ 1: Κατεβάστε την δωρεάν εφαρμογή και κάντε εγγραφή

ΒΗΜΑ 2: Επιλέξτε πρατήριο που σας εξυπηρετεί απο τον χάρτη

ΒΗΜΑ 3 Επιλέξτε το προϊόν που σας ενδιαφέρει απο το πρατήριο

ΒΗΜΑ 4: Εισάγετε μόνο τη πρώτη φορά τη κάρτα και την πινακίδα σας. Από τη δεύτερη φορά και μετά η εφαρμογή θυμάται τα στοιχεία σας και σας διευκολύνει

ΒΗΜΑ 5: Πληρώστε σε πραγματικό χρόνο επιλέγοντας το ποσό που μόλις βάλατε.

Το πρατήριο θα δεχτεί αμέσως τη πληρωμή και θα σας αναγνωρίσει από τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος που έχετε εισάγει κατά την εγγραφή σας.

Και όπως λένε όσοι γνωρίζουν και χρησιμοποιούν ήδη την εφαρμογή «ο οδηγός δεν χρειάζεται να βγει εκτός του οχήματός του ούτε να κάτσει στην ουρά περιμένοντας να πληρώσει με την κάρτα βάζοντας PIN».

Keywords
Τυχαία Θέματα