Αγροδιατροφική καινοτομία και επιχειρηματικότητα από τους ΙDGC

Η αγροδιατροφική καινοτομία και η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα θα βρεθούν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που οργανώνει την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου στο Σεράφειο Κέντρο ο ελληνικός οργανισμός Industry Disruptors - Game Changers (ΙDGC). Οι IDGC θα παρουσιάσουν τις δράσεις του τμήματος Διατροφής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας & Τεχνολογίας (EIT Food), το οποίο εκπροσωπούν στη χώρα μας από τον Απρίλιο του 2018.

Κεντρικός πυλώνας των δράσεων του EIT Food

είναι το πρόγραμμα «RIS Innovation Grants», το οποίο δίνει τη δυνατότητα σε νεοφυείς επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα να διεκδικήσουν εκείνη την ημέρα δύο χρηματικά έπαθλα των δέκα και πέντε χιλιάδων ευρώ αντίστοιχα. Μάλιστα, οι δέκα φιναλίστ θα μιλήσουν για το έργο τους επί σκηνής, οπότε
το κοινό θα έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ενημερωθεί άμεσα για τις εγχώριες εξελίξεις σχετικά με την καινοτομία στην αγροτική καλλιέργεια.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον θα έχει και η ενότητα του προγράμματος που αφορά στο Future Argo Challenge (FAC), τον διεθνή διαγωνισμό για την ανάδειξη καινοτόμων νεοφυών αγροδιατροφικών επιχειρήσεων που δημιούργησαν το 2014 οι IDGC και σήμερα έχει παρουσία σε πάνω από εξήντα χώρες. Η συνιδύτρια, Κάρλα Τάνας, κι ο επιστημονικός συνεργατής του FAC, Πέτρος Ευθυμίου, θα συζητήσουν για τις ευκαιρίες συνεργασίας κι ανάπτυξης που εμφανίζονται μέσω του διεθνούς διαγωνισμού, αλλά και μέσω του Global Agripreneurship Summit (GAS), της μεγαλύτερης συνάντησης του αγροδιατροφικού οικοσυστήματος παγκοσμίως που ύστερα από τρία χρόνια θα επιστρέψει τον Μάιο στην Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα