Αύξηση επιτοκίων; Η Τράπεζα της Αγγλίας θολώνει τα νερά...

Οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας προσαρμόζονται σε μια περίοδο αναστάτωσης στο γραφείο στατιστικών του ιδρύματος, ακριβώς στο σημείο που χρειάζονται όσο το δυνατόν περισσότερη σαφήνεια για να αποφασίσουν εάν θα αυξήσουν τα επιτόκια τον επόμενο μήνα.

Η Βρετανία αυτή την εβδομάδα διαφοροποιεί τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει την ανάπτυξη, δημοσιεύοντας κατά προτίμηση μηνιαίες ενημερώσεις και καθυστερώντας να δώσει στη δημοσιότητα τα συνηθισμένα τριμηνιαία στοιχεία

της. Η νέα διαδικασία έρχεται αφού οι περισσότεροι διαμορφωτές πολιτικής δήλωσαν ότι περιμένουν να δουν πώς εξελίχθηκε η οικονομία πριν ληφθούν αποφάσεις για αύξηση επιτοκίων - μια κίνηση την οποία οι επενδυτές και οι οικονομολόγοι αναμένουν να πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο.

Ενώ το νέο σύστημα σημαίνει ότι οι αξιωματούχοι της Τράπεζας της Αγγλίας δεν θα έχουν εκτιμήσεις για την ανάπτυξη του δεύτερου τριμήνου όταν θα πραγματοποιήσουν την επόμενη συνάντησή τους, ο διοικητής Mark Carney είπε την περασμένη εβδομάδα ότι είναι «γαλήνιος» για την αλλαγή στα επιτοκια. Αυτό μπορεί να οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι η Τράπεζα της Αγγλίας έχει προηγουμένως αμφισβητήσει την ακρίβεια των εκτιμήσεων του Office for National Statistics, στηριζόμενη αντ 'αυτού σε δική της ανάλυση.

Οι επενδυτές υπολογίζουν σήμερα σε ποσοστό 80% ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν στις 2 Αυγούστου. Ερωτηθείς την περασμένη εβδομάδα εάν η Τράπεζα της Αγγλίας θα έχει αρκετές πληροφορίες για να λάβει απόφαση τον επόμενο μήνα, ο Carney δήλωσε ότι «η σύντομη απάντηση είναι ναι».

Keywords
Τυχαία Θέματα