Αύξηση 7,3% στην επιβατική κίνηση του Ελ. Βενιζέλος το 5μηνο

Τους 7,23 εκατ. επιβάτες έφθασε συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου 2017, η κίνηση του αεροδρομίου της Αθήνας, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 7,5%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Η κίνηση εσωτερικού παρουσίασε μικρή μείωση (-1,7%) και η κίνηση εξωτερικού εξακολουθεί να σημειώνει δυναμική ανάπτυξη (+13,1%). Τόσο οι κάτοικοι εσωτερικού, όσο και εξωτερικού, παρουσίασαν άνοδο της τάξης του 12% και 2% αντίστοιχα, με τα διεθνή ταξίδια

τους να παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα ανόδου , κατά 26% και 6% αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια του μηνός Μαΐου, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου έφθασε το 1,87 εκατ. επιβάτες και κατέγραψε άνοδο της τάξης του 4%. Η αύξηση οφείλεται κυρίως στην άνοδο της κίνησης εξωτερικού (7,3%) ενώ οι επιβάτες εσωτερικού σημείωσαν ελαφρά πτώση (-1,9%) σε σχέση με τα αντίστοιχα επίπεδα του 2016.

Oι κάτοικοι εσωτερικού παρουσίασαν άνοδο της τάξης του 9%, ενώ οι κάτοικοι εξωτερικού μείωσαν ελάχιστα τα ταξίδια τους κατά 1%. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως τόσο οι κάτοικοι Ελλάδας, όσο και οι κάτοικοι εξωτερικού παρουσίασαν αύξηση στα διεθνή τους ταξίδια κατά 19% και 3% αντίστοιχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα