Αυξάνονται σταθερά τα κρυπτο-ΑΤΜ ανά τον κόσμο

Του Γιάννη Τσιρογιάννη

Ο αριθμός των νέων κρυπτο-ΑΤΜ που εγκαθίστανται ανά τον κόσμο εξακολουθεί να αυξάνεται, παρά τη μεγάλη πτώση των τιμών των κρυπτονομισμάτων ήδη από τον περασμένο χειμώνα, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση της Coin ATM Radar.

Το γεγονός αυτό αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα πως τα κρυπτονομίσματα βιώνουν ύφεση μόνο σε ότι αφορά την τιμή τους, διότι κατά τα άλλα η αγορά αναπτύσσεται ραγδαία, καθώς όλο και περισσότεροι έμποροι και επιχειρήσεις δέχονται πληρωμές

με Bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα...

Τα στοιχεία της Coin ATM Radar δείχνουν ότι το Νοέμβριο, οι διάφοροι κατασκευαστές κρυπτο-ΑΤΜ ανά τον κόσμο εγκαινίασαν 209 νέα μηχανήματα σε διαφορετικές μεριές του πλανήτη, με μόλις 68 να κλείνουν. Το θετικό αυτό ισοζύγιο των 141 κρυπτο-ΑΤΜ βρίσκεται στα ίδια επίπεδα του Οκτωβρίου (150 ΑΤΜ), φανερώνοντας σταθερό ρυθμό ανάπτυξης.

Οι ΗΠΑ παραμένουν ο κυρίαρχος παίχτης στην αγορά με 70 νέα μηχανήματα τον περασμένο μήνα. Η λήξη του έτους βρίσκει τη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη με συνολικά 2.243 εγκατεστημένα κρυπτο-ΑΤΜ. Αυστρία και Καναδάς είναι οι επόμενοι στη λίστα με 17 και 16 νέα μηχανήματα αντίστοιχα, ενώ και η Ελλάδα μας κερδίζει γρήγορα με τη Bcash να κατέχει 13 μηχανήματα σε όλη τη χώρα.

Σημειώνεται επίσης ότι τρεις ακόμη χώρες, το Περού, η Αλβανία και η Νότια Κορέα εγκατέστησαν το πρώτο κρυπτο-ΑΤΜ τους το Νοέμβριο! Περού και Αλβανία έλαβαν τα πρώτα τους ΑΤΜ από την General Bytes, μια μεγάλη κατασκευάστρια εταιρεία με έδρα την Πράγα, ενώ η Νότια Κορέα από εγχώριο κατασκευαστή (DOBI ATM).

Η General Bytes εγκατέστησε τα περισσότερα κρυπτο-ΑΤΜ ανά τον κόσμο για το μήνα Νοέμβριο, ακολουθούμενη από τη Genesis Coin (36) και τη Lamassu Bitcoin Ventures (12).

Ένα ενδιαφέρον ακόμη στοιχείο: Το Νοέμβριο, ο αριθμός των altcoins (εναλλακτικών του Bitcoin, όπως Ethereum, Litecoin, Dash) που προσφέρουν τα ΑΤΜ αυξήθηκε κατά 59%.

Το Bitcoin παραμένει κυρίαρχος, όντας το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα που προσφέρεται από όλα σχεδόν τα ΑΤΜ, με 4.042 μηχανήματα συνολικά σε όλο τον κόσμο να δέχονται συναλλαγές με το κορυφαίο ψηφιακό νόμισμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα