Αυξάνονται οι πωλήσεις των γιοτ υπερπολυτελείας παρά την κρίση των αγορών

Το 2016 ξεκίνησε στραβά. Οι παγκόσμιες αγορές βρίσκονται αντιμέτωπες με μεταβλητότητα παντού, και οι τιμές του πετρελαίου έχουν φτάσει σε νέα χαμηλά δωδεκαετίας. Κι όμως, δεν υποφέρουν όλες οι εταιρείες, όπως αναφέρει ο CEO της Sunseeker, Phil Popham σε συνέντευξή του στο Βloomberg. Τα superyacht της εταιρείας έχουν δώσει το παρόν, ήδη, σε τέσσερις

ταινίες James Bond και θα συνεχίσουν να το κάνουν, εάν η εταιρεία καταφέρει να συνεχίσει να ξεπερνά τα παγκόσμια οικονομικά προβλήματα.

"Παρόλη την παγκόσμια κρίση, ο πλανήτης έχει ακόμη αφθονία", ανέφερε ο Popham κατά τη διάρκεια του 2016 London Boat Show, επιδεικνύοντας το πελατολόγιο της Sunseeker το οποίο αποτελείται από πάμπλουτους πελάτες. "Υπάρχουν όλο και περισσότεροι πλούσιοι οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν μάρκες σαν τη δική μας". Η Sunseeker υπολογίζει 20% ανάπτυξη στη λίστα πελατών της μεταξύ του 2016 και του 2020.

Με τιμή 32 εκατομμύρια δολάρια, το νέο βασικό μοντέλο του γιοτ Sunseeker 131 ήταν το πιο ακριβό στο φετινό προαναφερθέν σόου το οποίο τέλειωσε την περασμένη Κυριακή. Το προσωνύμιο του γιοτ οφείλεται στο μήκος του. Με ξύλινα, γυαλισμένα καταστρώματα, άσπρους καναπέδες και τζάμια απ'το πάτωμα μέχρι το ταβάνι, τρία επίπεδα προσφέρουν σαλόνια, αίθουσα δείπνων και κουζίνα. Το...σαλόνι με ταβάνι τον ουρανό, το cocktail bar και το skydeck βρίσκονται πιο ψηλά, ενώ το γιοτ μπορεί να φιλοξενήσει 12 άτομα σε 5 διαφορετικές καμπίνες. Η ταχύτητά του φτάνει τους 25 κόμβους. Ακόμη και πριν την παρουσίασή του στο Λονδίνο, είχαν ήδη πουληθεί 5.

Τώρα η Sunseeker, της οποίας το πλειοψηφικό πακέτο κατέχει ο πιο πλούσιος άνθρωπος της Κίνας, Wang Jianlin, έχει καταφέρει να μειώσει τις απώλειες που βίωσαν οι περισσότερες μάρκες τέτοιων ειδών πολυτελείας λόγω της επιβράδυνσης της κινεζικής αγοράς. Κατά τη διάρκεια του σόου, η Sunseeker έλαβε παραγγελίες αξίας 19 εκατομμυρίων δολαρίων τις τρεις πρώτες μέρες.

Ο Popham αναφέρει πως αν και αυτά τα γιοτ δεν είναι για τον καθένα, όλοι όσοι θέλουν να αγοράσουν ένα δεν το κάνουν από τρέλα. Υπογραμμίζει πως η εταιρείας του συνεργάζεται με τους πελάτες για πολύ καιρό έτσι ώστε τα γιοτ να "ραφτούν" στα μέτρα τους.

Δύο από τους πραγματικά πολλούς πελάτες της Sunseeker είναι ο Roger Moore και το αφεντικό της Formula1, Eddie Jordan.

Keywords
Τυχαία Θέματα