Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ: Στόχος ο διπλασιασμός στα 3 δισ. ευρώ στην 5ετία

Της Στεφανίας Σούκη

Με την κήρυξη της έναρξης της συνεδρίασης του ΧΑ έκανε σήμερα το επίσημο ντεμπούτο της η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ, η οποία θέτει ως στόχο, τον διπλασιασμό της στα 3 δισ. ευρώ στην επόμενη πενταετία.

«Το μέλλον της εταιρείας, για την ανάπτυξή της, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το πώς θα πάει η ελληνική οικονομία, άρα καταρχήν χρειαζόμαστε ένα σταθερό οικονομικό πλαίσιο», ανέφερε πριν από λίγο ο κ. Αρης Καρυτινός, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. «Στόχος μας είναι να διπλασιαστεί

η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ στην επόμενη πενταετία με μία αξία άνω των 3 δισ. ευρώ, ώστε να είναι ανταγωνιστική διεθνώς και για τους ξένους επενδυτές. Η εταιρεία μπορεί να μεγαλώσει επενδύοντας κυρίως στην Ελλάδα, η οποία θα έχει μία προσφορά από ακίνητα, κατάλληλα για τις επενδύσεις που πραγματοποιούμε εμείς. Θα εστιάσουμε στο υφιστάμενο στοκ ακινήτων προς πώληση, κυρίως από τις τράπεζες, στο πλαίσιο και του ξεκαθαρίσματος των προβληματικών τους δανείων».

Την περίοδο από τον Ιανουάριο του 2013 έως το Σεπτέμβριο του 2015 ο όμιλος πραγματοποίησε επενδύσεις σε ακίνητη περιουσία ύψους περί τα 583 εκατ. ευρώ (εκ των οποίων τα 415 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα). Επιπλέον είναι σε ισχύ αυτή την περίοδο προκαταρκτικές δεσμευτικές συμφωνίες ύψους 87 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Καρυτινός, συνολικά έχουν επενδυθεί ή δεσμευθεί πάνω από 670 εκατ. ευρώ με βάση και τις υπό εξέλιξη συμφωνίες που δρομολογούνται αυτή την περίοδο από τον όμιλο, ενώ πανω από το 70% των κεφαλαίων έχει επενδυθεί στην Ελλάδα.
Η εταιρεία διαθέτει συνολικά 316 εμπορικά ακίνητα που βρίσκονται κυρίως στην Ελλάδα, με αξία 1,44 δισ. ευρώ και ποσοστό πληρότητας που πλησιάζει το 98%. Η συντριπτική πλειονότητα των ακινήτων, σε ποσοστό άνω του 80% βρίσκεται στην Ελλάδα, στην Ιταλία είναι το 15,5% του χαρτοφυλακίου, ενώ κάτω από 1% βρίσκεται στη Ρουμανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα