Αυξάνονται οι εμπορικοί φόβοι, πέφτουν οι ευρωαγορές

Στο «κόκκινο» γύρισαν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς επανέρχονται οι φόβοι των επενδυτών λόγω της εντεινόμενης εμπορικής διαμάχης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,81% στις 379,15%.

Ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,54%, ο γερμανικός DAX κινείται αρνητικά κατά 0,70 %, ενώ ο γαλλικός CAC υποχωρεί κατά 1,22%. Στην ευρω-περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB υποχωρεί κατά 0,95%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 έχει απώλειες 0,83%.

Όλοι οι κλαδικοί

δείκτες σημειώνουν πτώση, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να πρωταγωνιστούν στις απώλειες, υποχωρώντας κατά 1,6%.

Την Τετάρτη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έκλεισαν με μικρή άνοδο μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι η Κίνα θέλει να συνάψει εμπορική συμφωνία, ωστόσο οι ασιατικές μετοχές υποχώρησαν νωρίτερα μετά τους ισχυρισμούς Τραμπ ότι η Κίνα υπαναχώρησε από τη συμφωνία.

Οι δείκτες σε Κίνα, Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ και Νότια Κορέα υποχώρησαν άνω του 1%.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η Wall Street έκλεισε εν πολλοίς αμετάβλητη, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούσαν τις εμπορικές συνομιλίες. Ο πρόεδρος Τραμπ, στο μεταξύ, επέβαλε νέες κυρώσεις στο Ιράν, βάζοντας στο στόχαστρο τα έσοδα από τις εξαγωγές μετάλλων, μετά την κίνηση της Τεχεράνης να αποσυρθεί από βασικές δεσμεύσεις της πυρηνικής συμφωνία του 2015.

Πίσω στην Ευρώπη, η συμφωνία της βρετανικής φαρμακευτικής GlaxoSmithKline (GSK) να εξαγοράσει δραστηριότητες της Pfizer, πήρε το «πράσινο φως» της αυστραλιανής αντιμονοπωλιακής αρχής, ενώ η επίσης βρετανική Standard Chartered βρίσκεται στο «μάτι» του κυκλώνα των μετόχων της για τα συνταξιοδοτικά πακέτα που παρέχει στα στελέχη της.

Στο μεταξύ, έρευνα αποκαλύπτει ότι η ζήτηση για προσωπικό στις βρετανικές επιχειρήσεις αυξήθηκε τον Απρίλιο με τον πλέον αργό ρυθμό από τον Απρίλιο του 2012. Την ίδια ώρα, η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι θα προσπαθήσει την ερχόμενη εβδομάδα, μέσω συναντήσεων, να αντιμετωπίσει το αίτημα βουλευτών των κυβερνώντων Συντηρητικών, που φέρονται να ζητούν την άμεση απομάκρυνσή της από την ηγεσία της κυβέρνησης και του κόμματος των Τόρις.

Keywords
Τυχαία Θέματα