Deutsche Telekom: Πτώση άνω του 9% στα κέρδη α' τριμήνου

Πτώση μεγαλύτερη του 9% στα καθαρά κέρδη α' τριμήνου ανακοίνωσε ότι είχε σε ετήσια βάση η Deutsche Telekom AG, παρά το γεγονός ότι εμφάνισε ανάπτυξη σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων της.

Η γερμανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών εμφάνισε καθαρά κέρδη 900 εκατ. ευρώ έναντι 992 εκατ. την ίδια περίοδο πέρυσι.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη τριμήνου επλήγησαν από ειδικούς

αρνητικούς παράγοντες ύψους 300 εκατ. ευρώ, που σχετίζονται με δαπάνες αναδιάρθρωσης του προσωπικού και δαπάνες από τη συγχώνευση μεταξύ της T-Mobile και της Sprint στις ΗΠΑ.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 8,7% στα 19,49 δισ. ευρώ από τα 17,92 δισ. ευρώ. Τα έσοδα από τις υπηρεσίες κινητής στη γερμανική αγορά, αυξήθηκαν 2,8% σε ετήσια βάση.

Τα προσαρμοσμένα Ebitdaal (Ebitda after leases) αυξήθηκαν κατά 8,3% στα 5,94 δισ. ευρώ. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τα Ebitdaal ως χρηματοοικονομικό δείκτη για τη μέτρηση της απόδοσης των κερδών τον Ιανουάριο, για να λάβει υπόψη την υιοθέτηση της υιοθέτησης των νέων λογιστικών προτύπων.

Τέλος, η Telekom επιβεβαίωσε τις προοπτικές για το 2019, συμπεριλαμβανομένων των προσαρμοσμένων Ebitdaal ύψους 23,9 δισ. ευρώ για τη χρήση και ελεύθερες ταμειακές ροές 6,7 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα