Αυτές είναι οι κορυφαίες «μάχες» του Μοχάμεντ Άλι (ΒΙΝΤΕΟ)


Σε ηλικία 74 ετών, ο Μοχάμεντ Αλί άφησε την τελευταία του πνοή στο Φοίνιξ της Αριζόνα.

Ας θυμηθούμε τις μάχες του «μέγιστου» κόντρα στον Λίστον, στον Φόρμαν και στον Φρέιζερ.

Κάσιους Κλέι Vs Σόνι Λίστον, 25/2/1964
Ο ήδη πρωταθλητής Λίστον καλείται στο Μαϊάμι να υπερασπιστεί τον τίτλο του απέναντι στον Κλέι που είχε ήδη στην επαγγελματική του καριέρα 19 νίκες εκ των οποίων οι 15 ήταν με νοκ άουτ. Άπαντες είχαν ξεκάθαρο φαβορί τον Λίστον. Ο Κλέι ακόμη δεν είχε γίνει Αλί, αλλά από τότε είχε το θάρρος και το θράσος ενός

παγκόσμιου πρωταθλητή. «Ο Λίστον είναι μια άσχημη αρκούδα, μυρίζει σαν αρκούδα, αφού τον δείρω θα τον δωρίσω στον ζωολογικό κήπο».

Πριν τον αγώνα, ο Αλί φρόντισε να εκνευρίσει τον Λίστον όσο δεν πάει με ακραίες συμπεριφορές. Είχε πάει κάτω από το σπίτι του με ένα λεωφορείο που έγραφε «ο Λίστον πρέπει να πέσει στον 8ο γύρο«, ενώ στη συνέντευξη Τύπου ο Κλέι εμφανίστηκε με ένα τζάκετ που έγραφε «κυνηγός αρκούδων». Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Κλέι να είναι φοβισμένος. Στο τέλος του 4ου γύρου ο Κλέι δε βλέπει τίποτα. Τα μάτια του τσούζουν επειδή ήρθαν σε επαφή με την αλοιφή που είχε τοποθετηθεί στα χτυπήματα του Λίστον. Δεν ήθελε να συνεχίσει αλλά ο Άντζελο Νταντί, ο προπονητής του τον έσπρωξε στο ρινγκ.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα