Αυστραλία: Οι προεκλογικές υποσχέσεις του Μόρισον, δεν πείθουν τους πολίτες

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Scott Morrison υποσχέθηκε σαρωτικές φορολογικές περικοπές και πρόβλεψε το πρώτο πλεόνασμα στην οικονομία της Αυστραλίας για περισσότερο από μια δεκαετία, καθώς κατάρτισε έναν προϋπολογισμό που αποσκοπεί στην εξασφάλιση άλλων τριών ετών στην εξουσία.

Το Υπουργείο Οικονομικών προέβλεψε πλεόνασμα ύψους 7 δισ. αυστραλιανών δολαρίων ($5 δισ.) για το οικονομικό έτος έως το 2020, ή 3 δισ. δολάρια περισσότερο από την εκτίμηση του Δεκεμβρίου, χάρη στις αυξανόμενες τιμές των βασικών εμπορευμάτων και την προσέλκυση

χρυσού. Αυτό έδωσε στον Morrison άφθονα «πυρομαχικά», ώστε να υποσχεθεί φορολογική ελάφρυνση σε περίπου 10 εκατομμύρια ψηφοφόρους πριν από τις αναμενόμενες εκλογές του προσεχούς Μαΐου.

προϋπολογισμός αφήνει πίσω τη μαυρίλα και η Αυστραλία επιστρέφει στο δρόμο της ανάπτυξης", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Josh Frydenberg στο Κοινοβούλιο, καθώς παρέδωσε τον ετήσιο προϋπολογισμό στην Καμπέρα την Τρίτη το βράδυ.

Ο θριαμβευτικός τόνος, ωστόσο, μπορεί να αποδειχθεί βραχύβιος, καθώς υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι θα καταδικάσουν εκλογικά την Εθνική- Φιλελεύθερη Συμμαχία μετά από χρόνια στασιμότητας εξ αιτίας της πολιτικής της και εσωτερικών τριβών. Το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, οι Εργατικοί, φαίνεται πιθανό να κερδίσει την κυβέρνηση και να παραλάβει μια οικονομία που αρχίζει να παραπαίει.

Keywords
Τυχαία Θέματα