Οι δικηγόροι του Ghosn ζητούν να δικαστεί χωριστά από τη Nissan

Με το επιχείρημα ότι αν δικαστεί μαζί με τη Nissan δεν θα τύχει δίκαιης δίκης, οι συνήγοροι του Carlos Ghosn ζητούν να δικαστεί ξεχωριστά για τις κατηγορίες περί οικονομικών παρατυπιών που βαρύνουν τον πάλαι ποτέ επικεφαλής της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το αίτημα αυτό σηματοδοτεί την πρώτη μεγάλη νομικό ελιγμό της νέας ομάδας υπεράσπισης του Ghosn από τη μέρα που αποφυλακίστηκε με την καταβολή εγγύησης, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες για οικονομική απάτη κατά τη διάρκεια της ηγεσίας

του στη Nissan και τις συνεργαζόμενες Renault και Mitsubishi.

Η υπόθεση Ghosn συντάραξε τον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας και σηματοδοτεί τη δραματική πτώση ενός ανθρώπου που κάποτε ήταν αποδέκτης επαίνων για τη διάσωση της Nissan από το χείλος της χρεοκοπίας δύο δεκαετίες πριν.

Οι εισαγγελικές αρχές του Τόκιο έχουν απαγγείλει κατηγορίες τόσο στον Ghosn, όσο και στον Greg Kelly, στενό συνεργάτη του πρώτου που ήταν στο συμβούλιο διευθυντών της Nissan. Όπως σημειώνει το reuters, η Nissan συμπεριλαμβάνεται στο κατηγορητήριο για την υποβολή ψευδών στοιχείων σε ετήσιες εκθέσεις γεγονός για το οποίο η εταιρεία έχει εκφράσει τη λύπη της.

Keywords
Τυχαία Θέματα