Αδύναμη παρέμεινε η μεταποίηση στην Ευρωζώνη τον Μάρτιο

Ανάκαμψη, μεγαλύτερη της αναμενόμενης, εμφάνισαν οι βιομηχανίες της Ευρωζώνης το α' τρίμηνο του 2016 αν και η ανάπτυξη στην μεταποιητική δραστηριότητα παρέμεινε αδύναμη, παρά την μεγαλύτερη περικοπή τιμών από το 2009.

Τα στοιχεία της Markit έδειξαν ότι η μεταποίηση συνεχίζει να είναι αδύναμη, ακόμα και στη Γερμανία, ενώ συρρίκνωση παρουσίασε στην Γαλλία. Ισχυρή ανάπτυξη εμφάνισαν η Ισπανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Ιρλανδία και η Αυστρία.

Ο δείκτης μεταποίησης PMI ανήλθε τον Μάρτιο στις 51,6 μονάδες σε σχέση με τις 51,2 μονάδες τον Φεβρουάριο (χαμηλό έτους).

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για 51,4 μονάδες.

Ο γερμανικός PMI μεταποίησης ανήλθε στις 50,7 μονάδες τον Μάρτιο, κοντά στις 50,5 μονάδες του Φεβρουαρίου.

Συνολικά, για το α' τρίμηνο ο μέσος PMI ανήλθε στις 51,2 μονάδες.

Η αύξηση της παραγωγής διατηρήθηκε και τον Μάρτιο, αν σε χαμηλότερο ρυθμό.

Αύξηση παρουσίασαν και οι νέες παραγγελίες, κυρίως χάρη στην εγχώρια αγορά, καθώς οι εξαγωγές παρέμειναν στάσιμες.

Ο γαλλικός PMI μεταποίησης υποχώρησε στις 49,6 μονάδες, σε συμφωνία με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αλλά χαμηλότερα σε σχέση με το PMI Φεβρουαρίου, που ανήλθε στις 50,2 μονάδες.

Ο ιταλικός PMI, τον Μάρτιο, ανήλθε στις 53,5 μονάδες, υψηλότερα από τον PMI Φεβρουαρίου στις 52,2 μονάδες, αλλά και τις προβλέψεις του Reuters για 52,6 μονάδες.

Ο ελβετικός PMI ανήλθε στις 53,2 μονάδες, σε νέο υψηλό από τον Οκτώβριο του 2014, σημαντικά υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών (51 μονάδες).

Keywords
Τυχαία Θέματα