X.A.: Ήπια άνοδος με μοιρασμένο το ταμπλό

Με ανοδικές διαθέσεις ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει κέρδη 0,24% και να βρίσκεται στις 871,83 μονάδες.

Οι επενδυτές να κινούνται για άλλη μια συνεδρίαση επιφυλακτικά και εστιάζουν στις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, στα εταιρικά αποτελέσματα που ξεκίνησαν να ανακοινώνονται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ενώ προσπαθούν να τιμολογήσουν και τα χτεσινά νούμερα του πληθωρισμού.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τον πληθωρισμό κατά 5,4% αυξήθηκαν οι τιμές καταναλωτή

τον Ιούνιο στις ΗΠΑ, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Το αποτέλεσμα ήταν το πιο υψηλό, σε ετήσια βάση, που έχει καταγραφεί από τον Αύγουστο του 2008 ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν ετήσια άνοδο 5%. Και στην σημερινή συνεδρίαση το ενδιαφέρον είναι εστιασμένο στον τραπεζικό κλάδο και στην Alpha Bank όπου εκεί συνεχίζεται το rebalancing μιας και μετά τις αλλαγές του MSCI σειρά παίρνει ο οίκος FTSE/Russell ο οποίος θέτει την 15η Ιουλίου ως ημερομηνία εφαρμογής των αλλαγών που αφορούν την μετοχή.

Η αύξηση του αριθμού των μετοχών θα επηρεάσει τους δείκτες FTSE All-World Index, FTSE MPF All-World Index, FTSE Global Mid Cap Index, FTSE Emerging Index και FTSE Med Index. Ο FTSE δεν αναμενόταν να προβεί σε αλλαγές στη στάθμιση της μετοχής στους δείκτες, παρά μόνο σε μεταβολή του αριθμού των μετοχών.

Όσον αφορά τη συνεδρίαση συνολικά, αυτή θα ακολουθήσει το μοτίβο που βλέπουμε τον τελευταίο μήνα, με τους αγοραστές να προχωρούν σε επιλεκτικές κινήσεις μόνο και την συναλλακτική δραστηριότητα να επιστρέφει σε χαμηλά επίπεδα μιας και η αγορά μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την πανδημία και τις μεταλλάξεις καθώς και ολοκληρωθούν οι ομολογιακές και αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων των εισηγμένων, δεν έχει τα απαραίτητα καύσιμα για να κινηθεί πιο ψηλά.

Τεχνικά και ξεκινώντας από τον Γενικό Δείκτη, για τη σχετική αποκατάσταση της τεχνικής εικόνας, πρέπει να δώσει συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα των 885 (εκθετικός ΚΜΟ 60 ημερών) και 891 μονάδων (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών) και εν συνεχεία να υπερκεράσει και την ζώνη 895 – 900. Σε αντίθετη περίπτωση, κλείσιμο χαμηλότερα των 862 μονάδων, μπορεί να δώσει πίεση προς τις 856, 852 (ημερήσιο “stop long”) και 821 μονάδες.

Για τον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης, η βραχυπρόθεσμη τάση παραμένει πτωτική, όσο ο εν λόγω δείκτης δίνει κλεισίματα χαμηλότερα της ζώνης 2140 – 2158, από όπου διέρχονται οι δύο εκθετικοί ΚΜΟ 30 και 60 ημερών. Σε περίπτωση ανοδικής διαφυγής, οι επόμενες αντιστάσεις στις 2190 και 2230 μονάδες.

Προσοχή, το χτεσινό κλείσιμο χαμηλότερα των 2106, αν επιβεβαιωθεί, μπορεί να βάλει σε δοκιμασία τις επόμενες στηρίξεις στις 2079, 2046 (ημερήσιο “stop long”) και 2035 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 30 εβδομάδων).

Στο ταμπλό τώρα και στον δείκτη Υψηλής Κεφαλαιοποίησης ο οποίος σημειώνει κέρδη κατά 0,12% και βρίσκεται στις 2.101 μονάδες η Ελλάκτωρ με 3,52%, ο ΟΛΠ με 1,52% και η Τέρνα Ενεργειακή με 1,42% σημειώνουν τα περισσότερα κέρδη και ακολουθούν ήπια ανοδικά ο ΑΔΜΗΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, Τιτάνας, Jumbo, Coca Cola και ΟΤΕ.

Σε αρνητικό έδαφος και με τις μεγαλύτερες απώλειες η Εθνική με 1% και ακολουθούν ήπια πτωτικά η Πειραιώς, Motor Oil, Εθνική, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, Λάμδα, ΕΧΑΕ, Alpha Bank, Eurobank και Aegean.

Διαβάστε ακόμα:

Εστίαση: Διχασμένοι οι επιχειρηματίες – Πώς υποδέχονται τα νέα μέτρα οι «μεγάλοι» και οι «μικροί» του κλάδου

Κλιματική αλλαγή: Η ΕΕ προχωρά σε σαρωτικές αλλαγές – Οι 12+1 μεταρρυθμίσεις και ο φόρος άνθρακα

Νόβακ Τζόκοβιτς: Η επιχειρηματική «αυτοκρατορία» και το portfolio των $275 εκατ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
X A, Ήπια,X A, ipia