Watt &Volt: Το αουτσάιντερ που βγαίνει μπροστά στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας

Της Μαριάννας Τζάννε

Σε ένα υπολογίσιμο παίκτη της ελληνικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας μεταμορφώνεται η Watt &Volt, με στόχο τον διπλασιασμό των πελατών της έως το τέλος του έτους που υπολογίζεται να φτάσουν τις 100.000 και τις 500.000 έως το 2022.

Η εταιρεία που ελέγχεται μετοχικά από την οικογένεια Παπαπαναγιώτου και διοικείται από τον κ. Αναστάσιο Παπαπαναγιώτου ιδρύθηκε το 2012 εγγράφοντας αρχικά 1.698 πελάτες. Επτά χρόνια αργότερα, ο εναλλακτικός πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας έχει εγγεγραμμένους

50.000 πελάτες με την πλειοψηφία να αφορά οικιακούς χρήστες, προγραμματίζοντας επέκταση και στην αγορά του φυσικού αερίου από τα τέλη Απριλίου.

«Για εμάς η απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου έπρεπε να γίνει αργότερα, όταν η αγορά θα είχε χωνέψει τις αλλαγές αλλά και τον οξύ ανταγωνισμό που αναπτύσσεται στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας» ανέφερε χθες σε συνέντευξη τύπου ο ιδρυτής της Watt&Volt.

Ο κ. Παπαπαναγιώτου, εμφανίστηκε πολύ προσεχτικός και μετρημένος στα επόμενα βήματα της εταιρείας και υποστήριξε ότι η εταιρεία θα δώσει έμφαση σε καινοτόμες τεχνολογικά λύσεις στον τομέα της ενέργειας, ξεφεύγοντας από την λογική του φθηνότερου τιμολογίου. Όπως σημείωσε, μπορεί ένας καταναλωτής να πληρώνει 20% παραπάνω ένα τιμολόγιο αλλά να εξοικονομεί 20% ενέργεια και αυτό να είναι αρκετό να επιλέξει ένα προμηθευτή. Από το ξεκίνημα της, η εταιρεία, έχει αναπτύξει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο έξυπνων υπηρεσιών (My Watt, Smart Watt, Smart Everything) που σήμερα επιλέγει ένα ποσοστό 20 έως 25% των νέων πελατών.

Οι υπηρεσίες αυτές προσφέρουν αυτοματοποιημένες διαδικασίες διαχείρισης οικιακών συσκευών εξ αποστάσεως και εξοικονόμησης ενέργειας, οι οποίες πλέον προσφέρονται με κόστος που όπως αναφέρθηκε από τα στελέχη της Watt &Volt, είναι στο 1/10 του κόστους που παρέχονταν τα προηγούμενα χρόνια. Το ποσοστό των smart services προβλέπεται να αυξηθεί και να εμπλουτιστεί και με νέες πρωτοποριακές εφαρμογές το επόμενο διάστημα.

«Θέλουμε ξεκάθαρη εκπτωτική πολιτική και όχι βραχυπρόθεσμα οφέλη» τονίζει η διοίκηση της Watt &Volt που εμφανίζει μηδενικό τραπεζικό δανεισμό και κερδοφορία.

Σχετικά με την πορεία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας τα στελέχη της εταιρείας ανέφεραν χθες, ότι η αγορά ανοίγει αλλά όχι με τους ρυθμούς που υποδεικνύουν οι μνημονιακοί στόχοι.

Την αργοπορία αυτή εκτός από τις αναταράξεις που προκαλούν οι δημοπρασίες ρεύματος (ΝΟΜΕ) αποδίδουν σε δύο κυρίως παράγοντες. Την έκπτωση συνέπειας 15% που εφαρμόζει στους πελάτες της, η ΔΕΗ από το καλοκαίρι του 2016 αλλά και στην χρέωση για τις ΑΠΕ που επιβαρύνει τους προμηθευτές. Ο επικεφαλής της εταιρείας δεν αρνήθηκε ότι μεταξύ των προμηθευτών γίνονται συζητήσεις συνεργασίας, ωστόσο τόνισε ότι αυτές είναι πρόωρες σε μια αγορά που θα χρειαστεί ακόμη αρκετό χρόνο για να ωριμάσει. «Τι σημασία έχει εάν μία εταιρεία έχει 10.000 πελάτες και ενωθεί με μία άλλη που έχει 5.000».

Όπως ανακοινώθηκε χθες, η Watt &Volt έχει ξεκινήσει να αναπτύσσει ένα ισχυρό δίκτυο λιανικής που προβλέπεται να φτάσει τα 30 καταστήματα έως τα τέλη του χρόνου. Ήδη λειτουργούν 10 και μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα ανοίξουν τις πύλες τους επιπλέον 5.

Keywords
Τυχαία Θέματα