Wan Long: Ο Κινέζος CEO που αμείβεται περισσότερο από τον Tim Cook και τον Elon Musk

Το υψηλότερο αμειβόμενο στέλεχος μιας εισηγμένης στο Χονγκ Κονγκ εταιρείας πέρυσι δεν ήταν ένας μεγάλος χρηματοδότης ή κάποιος μεγιστάνας ακινήτων. Ήταν ο Wan Long, πρώην μάνατζερ εργοστασίων, ο οποίος ανέλαβε να μετατρέψει μια μικρή κρατική εταιρεία μεταποίησης κρέατος στον μεγαλύτερο παραγωγό χοιρινού κρέατος στον κόσμο - και με αυτόν τον τρόπο έχτισε τη δική του τύχη.

Η αποζημίωση για

τον Wan, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της WH Group Ltd., ήταν 291 εκατομμύρια δολάρια σε μισθούς και μετοχές για το περασμένο έτος, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της εταιρείας.

Το αφεντικό του χοιρινού κρέατος οι αμοιβές του οποίου υπερκάλυψαν κορυφαίους Αμερικανούς μάνατζερς, όπως ο Tim Cook της Apple, ο Elon Musk της Tesla Inc. και ο Lloyd Blankfein από την Goldman Sachs Group Inc., ήταν ένα από τα καλύτερα πληρωμένα στελέχη οπουδήποτε στον κόσμο, σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε το Bloomberg.

Ο Όμιλος WH - μέσω των θυγατρικών εταιρειών Smithfield Foods με έδρα τη Βιρτζίνια και κτης ινεζικής εταιρίας κρέατος Henan Shuanghui Investment & Development Co. - εκμεταλλεύεται υποδομές και εργοστάσια για χοίρους στην Κίνα, τις Η.Π.Α. και την Ευρώπη και επίσης πωλεί εμπορικά σήματα όπως το μπέικον Farmland και το λουκάνικο Eckrich.

Keywords
Τυχαία Θέματα