Wall: Εκτός των υψηλών τους οι αμερικανικές μετοχές μετά την Fed

Εκτός των υψηλών της συνεδρίασης έκλεισαν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, με τους Dow και S&P να πραγματοποιούν μικρές διακυμάνσεις μετά την δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης Απριλίου της Fed, όπου και τονίζεται πως η τράπεζα θα μπορούσε να προχωρήσει σε άνοδο επιτοκίων μέσα στον Ιούνιο αν βελτιωθεί περαιτέρω η αμερικανική οικονομία.

Ο DOW υποχώρησε 0,02% στις 17.526,62 μονάδες ενώ ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,02% στις 2.047,63 μονάδες.

Ο NASDAQ έκλεισε με άνοδο 0,50% στις 4.739,12 μονάδες.

Η Fed είναι πιθανόν να προχωρήσει σε μία ακόμη αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο, εφόσον τα οικονομικά δεδομένα των ΗΠΑ έχουν ακολουθήσει καλή πορεία στο β' τρίμηνο, όπως αποδεικνύεται από τη δημοσιοποίηση των πρακτικών που αφορούν την τελευταία συνεδρίαση της τράπεζας τον Απρίλιο.

Βάσει των απόψεων που εξέφρασαν τα περισσότερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Fed, η τράπεζα εμφανίζεται περισσότερο πρόθυμη να προχωρήσει στη δεύτερη αύξηση σε διάστημα έξι μηνών – η προηγούμενη έγινε τον Δεκέμβριο του 2016 – απ' όσο εκτιμά η Wall Street.

«Περισσότεροι συμμετέχοντες εκτίμησαν ότι τα στοιχεία υποδεικνύουν ότι η οικονομία έχει «αναπτύξει ταχύτητα» στο β' τρίμηνο του έτους, οι συνθήκες στην αγορά εργασίας έχουν βελτιωθεί και ο πληθωρισμός πλησιάζει προς τον στόχο του 2%. Αυτά μάλλον θα είναι αρκετά ώστε να δικαιολογήσουν μία νέα αύξηση των επιτοκίων τον Ιούνιο», τονίζεται στα πρακτικά.

Ισχυρή άνοδος άνω του 0,9% για την απόδοση του 2ετούς αμερικανικού ομολόγου, στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου, ενώ αυτή του 10ετούς κυμάνθηκε κοντά στο 1,88%.

Επέκτεινε τα κέρδη του το αμερικανικό δολάριο, το οποίο διαπραγματεύτηκε πάνω από 0,5% υψηλότερα, σε επίπεδα που είχε να επιδείξει από τα τέλη Απριλίου, με το ευρώ κοντά στα 1,123 δολάρια και το γιεν στα 109,9 γιεν στο δολάριο.

Το αμερικανικό αργό υποχώρησε 12 σεντς στα 48,19 δολάρια το βαρέλι.

Ο δείκτης φόβου (VIX) έκλεισε χαμηλότερα στο 15,3 ενώ ο χρυσός σημείωσε πτώση 3,40 δολαρίων στα 1.273,50 δολάρια στην ουγγιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα