Wall Street: Συνέχεια στο sell off – Απώλειες 300 μονάδων για τον Dow Jones

Με ισχυρές απώλειες αντιδρούν οι δείκτες της Wall Street μετά τις εναλλαγές προσήμων που είχαν καταγράψει κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης.

Ο Dow Jones σημειώνει πτώση περίπου 300 μονάδες ή σε ποσοστό 0,9%, ενώ μεγαλύτερες είναι οι απώλειες για τους δείκτες S&P 500 και Nasdaq που βρίσκονται στο -1,19% και -1,82% αντίστοιχα.

Η εξέλιξη της σημερινής συνεδρίασης θέτει τους δείκτες σε τροχιά για τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα απωλειών εξαιτίας της έντασης Ρωσίας-Ουκρανίας.

Σημειώνεται

ότι χθες Πέμπτη ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 1,8% στις 34.312,03 μονάδες, σημειώνοντας τη χειρότερη επίδοση μέσα στο νέο έτος. Ο S&P 500 υποχώρησε 2,12% στις 4,380 μονάδες. Ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 2,88% στις 13.716 μονάδες.

Σήμερα Παρασκευή η Wall Street Journal ανέφερε ότι οι Aμερικανοί αξιωματούχοι αναμένουν επίθεση στη Ρωσία σε λίγες μέρες, ενώ το NBC News ανέφερε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να μετακινήσει περισσότερα στρατεύματα των ΗΠΑ πιο κοντά στην Ουκρανία.

Από την άλλη πλευρά όπως μεταδίδει το CNBC o αναλυτής Andrew Garthwaite της Credit Suisse ανέφερε σε σημερινό του σημείωμα ότι «Οι αγορές τείνουν να αντιδρούν υπερβολικά στα γεωπολιτικά γεγονότα».

Στις επιμέρους κινήσεις των μετοχών, η πτώση των τιμών του πετρελαίου έχει φέρει πιέσεις στις εταιρείες του κλάδου με τις Devon Energy, APA και Schlumberger να υποχωρούν όλες από 1,2% έως 2%.

Μεγάλες απώλειες σημειώνει η Intel που βυθίζεται κατά 5,8%, μετά την αξιολόγηση “underperform” που έλαβε από την Bank of America, ενώ η μετοχή της Roku «γκρεμίζεται» με -25%, μετά την ανακοίνωση των εταιρικών της αποτελεσμάτων και την υποβάθμιση των προοπτικών της .

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 2,44% στα 89,53 δολάρια το βαρέλι, ενώ και ο χρυσός σημειώνει απώλειες 0,16% στα 1.898 δολάρια ανά ουγκιά.

Διαβάστε ακόμα:

Στα χέρια της φαρμακοβιομηχανίας BENNET το ακίνητο του «Σιλβεστρίδη» στη Μεταμόρφωση (pics)

Fitch: «Ανάσα» ο πληθωρισμός στις χώρες με υψηλούς δείκτες χρέους όπως η Ελλάδα

Πούτιν: Το Ροστόφ θα υποδεχθεί πρόσφυγες από την Ουκρανία – 10.000 ρούβλια σε κάθε πρόσφυγα

Keywords
Τυχαία Θέματα