Wall Street: Συγκρατημένα αισιόδοξη για εμπορική συμφωνία η αγορά

Συγκρατημένα κέρδη καταγράφει η Wall Street, καθώς οι επενδυτές δείχνουν να ποντάρουν πως ΗΠΑ-Κίνα βρίσκονται κοντά σε μια εμπορική συμφωνία.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα έχει σήμερα συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Κίνας, Liu He, ενώ πλησιάζει και η προθεσμία της 1ης Μαρτίου που είχαν ορίσει Τραμπ και Σι Τζιπίνγκ, προκειμένου να υπάρξει λύση.

Η αγορά πάντως παραμένει επιφυλακτική, καθώς

δεν αποκλείεται να δοθεί νέα παράταση που φυσικά θα κοστίσει σε χρήμα σε πολλές μεγάλες εισηγμένες, και κυρίως στους κλάδους πρώτων υλών, αυτοκινητοβιομηχανιών κλπ.

Ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,5% στις 25.968 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 2.783 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,4% υψηλότερα στις 7.491 μονάδες.

Ώθηση στον Dow Jones προσφέρει η μετοχή της Intel, η οποία καταγράφει κέρδη άνω του 2,5%, καθώς η Morgan Stanley την αναβάθμισε σε «overweight» από «equal weight», σημειώνοντας ότι η εταιρεία θα μπορούσε ανανεωθεί μετά την πλήρη ανάληψη καθηκόντων διευθύνοντος συμβούλου από τον Bob Swan.

Παράλληλα, άνοδο 1% σημειώνει η μετοχή της Citigroup, μετά την αναβάθμισή της από την Jefferies σε «buy» από «hold», επικαλούμενη μια πιθανή αύξηση εσόδων για την εταιρεία και τα οφέλη από τις αναπτυσσόμενες δραστηριότητές της στη Λατινική Αμερική.

Από την άλλη, βουτιά άνω του 26% καταγράφει η μετοχή της Kraft Heinz Co., καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε χθες αποτελέσματα κατώτερα των προσδοκιών, ενώ προανήγγειλε μείωση στο μέρισμά της.

Η αμερικανική εταιρεία τροφίμων αποκάλυψε επίσης μια λογιστική έρευνα η οποία κατέληξε σε κλήτευση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Οι δείκτες Dow και Nasdaq βρίσκονται σε τροχιά να καταγράψουν κέρδη για ένατη συνεχόμενη εβδομάδα, ενώ ο S&P 500 ετοιμάζεται να ολοκληρώσει την τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου.

Πίσω στο εμπορικό μέτωπο, Κίνα και ΗΠΑ βρίσκονται κοντά σε συμφωνία που θα τερματίσει τον εμπορικό πόλεμο καθώς φέρονται να έχουν αρχίσει να καταρτίζουν το περίγραμμα μιας συμφωνίας-πλαισίου και εξετάζουν τη φρασεολογία έξι μνημονίων κατανόησης που αφορούν κυρίως μεταρρυθμίσεις στην Κίνα.

Εάν οι δύο πλευρές δεν κλείσουν συμφωνία ως την 1η Μαρτίου, οι δασμοί σε κινεζικά προϊόντα που εισάγονται στις ΗΠΑ, συνολικής αξίας 200 δισ. δολ., θα αυξηθούν από το 10% στο 25%.

Keywords
Τυχαία Θέματα