Volvo: Άνω των προβλέψεων τα κέρδη β' τριμήνου

Ελαφρώς μεγαλύτερα κέρδη ανακοίνωσε για το β' τρίμηνο η σουηδική Volvo, η οποία αναβάθμισε τις προβλέψεις της για την αγορά φορτηγών της Βορείου Αμερικής φέτος, καθώς αυξήθηκαν οι παραγγελίες φορτηγών κατά 22%

Η ανταγωνίστρια της γερμανικής Daimler και της Volkswagen απολαμβάνει ισχυρή ζήτηση για τα οχήματά της, ενώ και η πολύχρονη προσπάθεια περιστολής κοστών έχει αποδώσει, αυξάνοντας την κερδοφορία, δίνοντας ώθηση 40% στη μετοχή της εντός του 2017.

Τα

προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη για το τρίμηνο αυξήθηκαν στα 8,54 δισ. σουηδικές κορόνες σε σχέση με έναν χρόνο πριν που ήταν στα 6,13 δισ., έναντι πρόβλεψης για 8,48 δισ.

Το λειτουργικό περιθώριο διπλασιάστηκε στο 9,7% από το 4,8%.

Οι πωλήσεις της περιόδου αυξήθηκαν 12% στις 88,41 δισ. κορόνες έναντι των 78,89 δισ. κορόνες στο β΄ τρίμηνο του 2016. Οι αναλυτές ανέμεναν 87,25 δισ. κορόνες.

Παράλληλα, η Volvo ανακοίνωσε ότι το προσαρμοσμένο λειτουργικό περιθώριο στη Volvo Construction Equipment έκανε άλμα στο 13,3% έναντι του 5,9% πέρυσι.

Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία είναι η πρώτη από τους μεγάλους κατασκευαστές φορτηγών στην Ευρώπη που ανακοινώνει αποτελέσματα β' τριμήνου. Ακολουθούν την επόμενη εβδομάδα οι Daimler, Volkswagen και CNH Industrial.

Keywords
Τυχαία Θέματα