Volkswagen Αμερικής: Αύξηση 33,2% στις πωλήσεις Σεπτεμβρίου χάρη στα SUV

Πωλήσεις αυξημένες κατά το 1/3 σε σχέση με έναν χρόνο πριν ανακοίνωσε η Volkswagen Αμερικής για τον Σεπτέμβριο, εξέλιξη που οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αυξημένη ζήτηση για μοντέλα SUV.

H γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε άνοδο 33,2% στις πωλήσεις έναντι του Σεπτεμβρίου του 2016, συμμετέχοντας έτσι σε μια ομάδα εταιρειών που είδαν μεγάλη αύξηση στα νούμερα εν μέρει λόγω των τυφώνων Χάρβεϊ και

Ιρμα.

Η πώληση SUVs αντιστοιχεί στο 26% των συνολικών πωλήσεων Σεπτεμβρίου για το μπραντ της Volkswagen. Το μοντέλο Atlas που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της VW στην Τσατανούγκα πούλησε 4.095 οχήματα, καταγράφοντας τον καλύτερο μήνα από τη στιγμή που πρωτοβγήκε προς πώληση τον περασμένο Μάιο. Οι συνολικές πωλήσεις για το νέο Tiguan έφτασαν τις 3.075 οχήματα.

Πτώση όμως 26,8% σημείωσαν οι πωλήσεις του Passat,στα 4.636 οχήματα.

Σύμφωνα με την Michelle Krebs, αναλύτρια του Autotrader, οι πωλήσεις ξεπέρασαν τις προβλέψεις χάρη στην πιο ισχυρή οικονομία αλλά και την αυξημένη ζήτηση λόγω των τυφώνων καθώς οι καταναλωτές στράφηκαν στην αναζήτηση πιο δυνατών μοντέλων για να αντικαταστήσουν τα παλιά τους αυτοκίνητα. Ωστόσο, η ίδια προειδοποίησε ότι η άνοδος αυτή θα είναι παροδική, καθώς ανασταλτικοί παράγοντες εξακολουθούν να επηρεάζουν τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα