VW: Πιθανή η πώληση περουσιακών στοιχείων

Τα τεστ για τις δοκιμές καυσίμων στο σκάνδαλο παραποίησης των στοιχείων για τους ρύπους από τη Volkswagen ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 18 δισ. ευρώ που έχουν διατεθεί από την εταιρεία μέχρι στιγμής.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Matthias Muller, σημείωσε ότι οι περικοπές κόστους «βρίσκονται

σε πλήρη εξέλιξη» τόσο σε μεμονωμένες μονάδες, όσο και στο σύνολο της ομίλου.

Στην ετήσια έκθεση της εταιρείας αναφέρεται ότι «οι περαιτέρω σημαντικές χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της εταιρείας και η χρηματοδότηση που απαιτείται για την κάλυψη των κινδύνων μπορεί να οδηγήσει στην πώληση περιουσιακών στοιχείων».

«Πιστεύουμε στη δύναμη του επιχειρηματικού μας μοντέλου, οπότε δεν έχουμε την πώληση των περιουσιακών στοιχείων στην ημερήσια διάταξη», είχε σημειώσει προ ημερών σε σχετική ερώτηση ο επικεφαλής οικονομικών της εταιρείας Frank Witter σε συνέντευξη τύπου, τονίζοντας ότι «ωστόσο πάντα σκεφτόμαστε "τι θα γίνει εάν", οπότε υπό την έννοια αυτή προετοιμάζουμε τους εαυτούς μας.

Οι επενδυτές περιμένουν τα αποτελέσματα της έρευνας των ΗΠΑ υπό τη δικηγορική εταιρεία Jones Day, σχετικά με το ποιος είναι ο υπεύθυνος του σκανδάλου και το ποιοι γνώριζαν για τις εξαπάτηση της εταιρείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα