Bloomberg: Η HSBC φεύγει από τον Λίβανο


Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση η HSBC Holdings σχεδιάζει να πουλήσει τις δραστηριότητές της στο Λίβανο, ενώ έχει ήδη τραβήξει το ενδιαφέρον των τοπικών τραπεζών.

Η τράπεζα με έδρα το Λονδίνο προχώρησε

σε διαπραγματεύσεις για τη μονάδα με διάφορα μέρη, μεταξύ των οποίων και η Blom Bank. Η επιχείρηση που πουλά η HSBC περιλαμβάνει τρία καταστήματα λιανικής τραπεζικής και μια μονάδα εταιρικής τραπεζικής, ενώ απασχολεί περίπου 200 εργαζόμενους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Stuart Gulliver, σκιαγράφησε τον Ιούνιο ένα τριετές σχέδιο για ένα «ξεκαθάρισμα» στο παγκόσμιο δίκτυο της HSBC, με σκοπό το κλείσιμο των δραστηριοτήτων που χάνουν χρήματα και την εξάλειψη μέχρι και 25.000 θέσεων εργασίας. Η HSBC είχε παρουσία σε 71 χώρες στα τέλη του 2015, από 87 χώρες το 2011, όπως αναφέρει ο ιστότοπός της σύμφωνα με το Bloomberg.

Στη Μέση Ανατολή, η τράπεζα λειτουργεί στα Εμιράτα, στην Αίγυπτο, στο Κατάρ, στο Ομάν, στο Μπαχρέιν, στο Κουβέιτ και στην Αλγερία. Στη Σαουδική Αραβία, έχει στην κατοχή της ένα μερίδιο 40% στη Saudi British Bank ένα 49% στην HSBC Saudi Arabia.

Μια προγραμματισμένη πώληση της μη προσοδοφόρας τουρκικής μονάδας εγκαταλείφθηκε νωρίτερα φέτος, καθώς η τράπεζα δεν κατάφερε να βρει αγοραστή, ανέφεραν πηγές του πρακτορείου τον Φεβρουάριο.

Η HSBC θα δημιουργήσει νέα κεντρικά γραφεία για τη Μέση Ανατολή στο Ντουμπάι, όπου έχει παρουσία ήδη από το 1946.

Keywords
Τυχαία Θέματα