Travel Startups Greece: Μια δυναμική συλλογική πρωτοβουλία

Του Κώστα Τσαούση

Η κα Κατερίνα Σαντίκου – επικεφαλής της εταιρείας Workathlon- είναι «γέννημα θρέμμα» της αγοράς του τουρισμού (και της παροχής ξενοδοχειακών υπηρεσιών).

Πριν από λίγα 24ωρα στάθηκε δίπλα στον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος κ. Αλέξανδρο Βασιλικό με την ιδιότητα της εκπροσώπου ενός πρωτότυπου cluster για τα ελληνικά δεδομένα – ενός cluster που δημιουργήθηκε μέσα από το οικοσύστημα καινοτομίας των startup εταιρειών που δραστηριοποιούνται με τον ένα ή άλλο τρόπο στο ευρύ πεδίο του τουρισμού (έναν από τους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας).

Οι

περισσότερες από τα 21 ιδρυτικά μέλη του Travel Startups Greece κουβαλούν μαζί τους βραβεία και διακρίσεις, ενώ βρίσκονται ήδη στο πεδίο της αγοράς για να μάχονται για το «τιμολόγιο», για νέες συνεργασίες και πελάτες.

Η πλειοψηφία τους (Mentor In Greece , Woof Club , Bike me up Hopwave, Humane, Keeano, TOORISTAS κ.α) προέρχεται από το πρόγραμμα egg της Eurobank (σε συνεργασία με το Corallia), ενώ η εταιρεία Workathlonτης κας Σαντίκου έχει βραβευθεί στο διαγωνισμό Καινοτομία & Τεχνολογία του προγράμματος NBG Business Seeds αλλά και στο RG Challenge17 (Reload Greece στο Λονδίνο).

Για την ιστορία και μόνο τα ιδρυτικά μέλη είναι: Aspalis Concierge, Athens By Bike, Be My Quest, Bike me up, Clio Muse, Greeking Me, Grek Addict, Hopwave, Humane, Keeano, Mentor In Greece, Μysterious Greece, Openichnos, SeaAround, Syncbnb, TOORISTAS, TravelGems, TravelMyth, True Voyagers, Woof Club, Workathlon.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο από την συνέντευξη τύπου διαβάζουμε την τοποθέτηση της κας Σαντίκου: «Σκοπός του Συνδέσμου μας, o οποίος ξεκίνησε με συναντήσεις και ζυμώσεις πριν ένα χρόνο είναι η ενδυνάμωση της ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας που δραστηριοποιείται στον τουρισμό, ο σχεδιασμός τεχνολογίας και εφαρμογών για τον τουρισμό που μπορούν να αξιοποιηθούν για την επαύξηση του εθνικού τουριστικού προϊόντος καθώς και η κατάρτιση των μελών μας και η διασύνδεση τους με εξειδικευμένα στελέχη της εγχώριας και διεθνούς τουριστικής αγοράς.

Για μας οι ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις στον τουρισμό είναι το παρόν του τουρισμού όπως τον γνωρίζουμε σήμερα και το μέλλον όπως ριζικά θα εξελιχθεί. Ένα μέλλον που η καινοτομία και οι παραδοσιακοί παίκτες της τουριστικής αγοράς θα συμπορεύονται αρμονικά.

Στο πλαίσιο αυτό και με την καθοριστική στήριξη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, επιδιώκουμε να δημιουργηθεί ένα accelerator -ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης των startups του τουρισμού στην Ελλάδα- το οποίο έχει ως σκοπό να φέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα, εταιρείες σε ένα ικανό επίπεδο για να μπορέσουν να διεκδικήσουν χρηματοδότηση, να αναπτύξουν περαιτέρω το προϊόν τους ή ακόμα να μπορέσουν να γίνουν εξωστρεφείς, παρουσιάζοντας τις υπηρεσίες τους και σε άλλες αγορές.

Στην προσπάθεια αυτή, ευελπιστούμε να έχουμε τη στήριξη κάθε φορέα, ιδιωτικού και δημοσίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα