To σχέδιο της Βιοχάλκο με τις απορροφήσεις

Εντολή 'Πρόσω Ολοταχώς' δόθηκε από την Βιοχάλκο στην συγχώνευση των θυγατρικών της και στην δημιουργία ομίλων που θα μπορούν να δανειστούν στο εξωτερικό. Το σχέδιο που ξεκίνησε τα προηγούμενα χρόνια με τις απορροφήσεις των Σιδενόρ, Ελβαλ, συνεχίζεται τώρα με την απορρόφηση των Σωληνουργείων Κορίνθου, Ελληνικών Καλωδίων από την βελγική Cenergy.

Η τελευταία εταιρεία συμμετοχών απορροφά τις αντίστοιχες συμμετοχών των δυο εισηγμένων

και οι παραγωγικές εταιρείες μένουν Ελλάδα. Δημιουργείται ένας ενιαίος όμιλος ο οποίος θα πραγματοποιεί τζίρο 700 εκατ. ευρώ, αλλά θα προσφέρει μια λύση πακέτο τόσο για την διασύνδεση δικτύου φυσικού αερίου, όσο και την ηλεκτρική διασύνδεση με καλώδια Αιολικών Πάρκων και Ανανεώσιμων Πηγών Ενεργειας.

O στόχος της Βιοχάλκο είναι απλός: μειώνουμε τα έξοδα με τις απορροφήσεις και δημιουργούνται σχήματα τα οποία θα μπορούν να δανειστούν μ ένα καλύτερο επιτόκιο από το εξωτερικό. Άλλο πράγμα είναι να δανείζονται 4 θυγατρικές και άλλο 2 μεγάλα σχήματα που περιλαμβάνουν τις θυγατρικές.

Με τον δανεισμό πιθανότατα θα αποπληρωθούν και τα ελληνικά δάνεια και θα αποκτήσουν μεγαλύτερη αξία και τα σχήματα της Βιοχάλκο και Cenergy. Μάλιστα, αυτή την περίοδο που όλοι οι διεθνείς επενδυτές ψάχνουν για τόκο, τα δυο σχήματα θα προσφέρουν ένα ελκυστικό επιτόκιο.

ΔΗ. ΠΑΦ.

Keywords
Τυχαία Θέματα