To επόμενο κύμα χρεοκοπιών θα είναι και το πιο επίπονο

Όταν το επόμενο κύμα μεγάλων εταιρικών χρεοκοπιών έλθει και παρέλθει, μπορεί να "χτυπήσει" τους επενδυτές αρκετά πιο σκληρά από ό,τι αυτοί αναμένουν.

Οι ζημίες που αφορούν ομόλογα χρεοκοπημένων εταιρειών πιθανά να ξεπεράσουν προηγούμενους παρόμοιους οικονομικούς κύκλους, αφού οι αμερικανικές εταιρείες που έχουν εκδώσει αυτά τα ομόλογα έχουν πολύ περισσότερο χρέος σε σχέση με τα περιουσιακά τους στοιχεία, σύμφωνα με την Bank of America.

Αυτά τα υψηλά επίπεδα δανεισμού σημαίνουν πως εάν μία εταιρεία προχωρήσει σε ρευστοποίηση, τα έσοδα θα πρέπει να καλύψουν περισσότερες υποχρεώσεις.

Τα ποσοστά αυτά φαίνεται πως χαρακτηρίζονται από αυξητικές τάσεις. Η πιθανότητα για την περαιτέρω αυξησή τους μπορεί να σημαίνει πως τα junk bonds δεν αποζημιώνουν τους επενδυτές αρκετά για το ρίσκο που κουβαλούν, σύμφωνα με τον στρατηγικό αναλυτή της BofA, Michael Contopoulos. Η μέση απόδοση ενός αμερικανικού Junk bond είναι περίπου 8,45%.

Κατά τη διάρκεια κρίσης, οι επενδυτές σε εταιρικά ομόλογα χάνουν 70 σεντς ανά δολάριο. Σε αυτό τον επερχόμενο κύκλο, το κόστος θα ήταν πιο κοντά στα 80.

Keywords
Τυχαία Θέματα