«Άλμα» για τις τιμές πετρελαίου - Πάνω από τα $38 το Brent

«Άλμα» καταγράφουν οι τιμές πετρελαίου μετά την πτώση της προηγούμενης εβδομάδας.

Από τη μία οι εκτιμήσεις ότι τα αποθεματικά των ΗΠΑ θα αυξηθούν με μειωμένο ρυθμό και από την άλλη τα σημάδια ότι η Σαουδική Αραβία είναι έτοιμη να προχωρήσει στο «πάγωμα» της παραγωγής χωρίς τη συμμετοχή του Ιράν, έχουν στηρίξει τις τιμές πετρελαίου.

Αν

και την προηγούμενη εβδομάδα ο πρίγκηπας της Σ. Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμαν δήλωσε ότι η χώρα δεν θα συμμετάσχει σε «πάγωμα» της παραγωγής χωρίς το Ιράν, τώρα ο OPEC αφήνει να εννοηθεί ότι η συμφωνία μπορεί να γίνει ανεξάρτητα με το τι θα πράξει η Τεχεράνη.

«Υπάρχουν θετικές ενδείξεις ότι θα επιτευχθεί μια συμφωνία» δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο εκπρόσωπος του Κουβέιτ στον OPEC.

Οι πετρελαιοπαραγωγές χώρες, εντός και εκτός του OPEC, πρόκειται να συναντηθούν στο Κατάρ στις 17 Απριλίου για να συζητήσουν το ενδεχόμενο αυτό.

Η τιμή του αμερικανικού αργού σήμερα ενισχύεται κατά 3,2% στα 37,03 δολάρια.

Η τιμή του Brent καταγράφει άνοδο 2,35% στα 38,76 δολάρια το βαρέλι.

Οι αναλυτές πάντως προειδοποιούν τους επενδυτές ότι πρέπει να δίνουν σημασία στις κινήσεις του Ιράν, ανεξάρτητα από τη συμμετοχή του ή όχι στο «πάγωμα» της παραγωγής.

«Το Κουβέιτ φαίνεται αισιόδοξο ότι το "πάγωμα" της παραγωγής πετρελαίου είναι εφικτό ακόμα και χωρίς το Ιράν. Αν και αυτό είναι αλήθεια, από τεχνικής πλευράς, πιστεύουμε ότι πρακτικά δεν θα είναι δυνατό» υποστηρίζει ο Tim Evans, αναλυτής ενέργειας στην Citi Futures.

Keywords
Τυχαία Θέματα