Διακήρυξη της ΑΣΦΕΕΑ ενόψει των εκλογών στην ΕΦΕΕΑΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ
ΑΠΟ 29/10/2018 ΜΕΧΡΙ 06/11/2018

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΕΕΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΦΕΕ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ–ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ
ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Συναδέλφισσες - φοι,

Θυμηθείτε τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια: Οι λογιστές, όπως και χιλιάδες άλλοι αυτοαπασχολούμενοι, πληρώσαμε βαριά την «επιστροφή στην ανάπτυξη». Η κατάργηση του αφορολόγητου
και η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, ο ορυμαγδός των έμμεσων φόρων, η εκτόξευση των φόρων και των χαρατσιών όπως ο ΕΝΦΙΑ, το τέλος επιτηδεύματος, η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, η δουλειά ήλιο με ήλιο και η συνυπευθυνότητα του λογιστή, διέλυσαν τη ζωή μας.

Την ίδια ώρα οι ελεγκτικές εταιρείες και τα μεγάλα λογιστικά γραφεία εξαπλώνονται. Μετά την «επάνοδο» στην ανάπτυξη, έρχεται το νέο αφήγημα για δίκαιη ανάπτυξη με το «τέλος των μνημονίων». Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης όμως δεν αφορούν τα δικά μας συμφέροντα.

Οι εκατοντάδες μνημονιακοί νόμοι είναι εδώ και ισχύουν στο ακέραιο. Κανένας δεν καταργήθηκε. Τα τερατώδη πλεονάσματα στα οποία έχουν δεσμευτεί μέχρι το 2060, απαιτούν νέες αιματηρές θυσίες από εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους. Την ίδια ώρα μας δένουν όλο και πιο σφιχτά στο άρμα του ΝΑΤΟ, εμπλέκοντας τη χώρα σε επικίνδυνους δρόμους για τα συμφέροντα διεθνών μονοπωλιακών ομίλων.

Που ήταν η διοίκηση της ΕΦΕΕΑ όλο αυτό το διάστημα; Πως αντέδρασαν τα συνδικαλιστικά μας όργανα (ΕΦΕΕΑ – ΠΟΦΕΕ) στα συνεχόμενα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα που έπληξαν και το δικό μας κλάδο, στο όνομα της εξόδου από την πολύχρονη οικονομική κρίση;

Στήριξαν και στηρίζουν όλες τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που συντελούνται με τις ευλογίες της Ε.Ε. , ΟΟΣΑ και των υπολοίπων «θεσμών» και αφορούν τις αλλεπάλληλες πιστοποιήσεις, τα συνεχόμενα σεμινάρια, τα χαράτσια της δήθεν επιμόρφωσης. Υπερθεματίζουν στην εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας των Λογιστών, μαζί κι αντάμα με το Ο.Ε.Ε. στο οποίο ενώ ασκούν συνδιοίκηση, στους συναδέλφους το κατηγορούν. Η αναξιοπιστία σε όλο της το μεγαλείο.

Τελευταίο τους πόνημα είναι η μετατροπή των συνδικαλιστικών μας οργάνων σε ΝΠΔΔ, δηλ. σε κατεξοχήν κυβερνητικό εργαλείο, συμβουλάτορα των υπουργείων για την καλύτερη εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής. Πρόσφατα δε με αφορμή τις καταγγελίες για πλαστές τροποποιητικές δηλώσεις και παράνομες επιστροφές φόρων, πήγαν ένα βήμα παραπέρα, πλαστογραφώντας απόφαση του πρόσφατου καταστατικού συνέδριου και εμφανίζοντας ως θέση του κλάδου την μετατροπή της ΠΟΦΕΕ σε ΝΠΔΔ. Το απαύγασμα δηλαδή της δημοκρατίας, αν πάρουμε υπόψη μας ότι στο ίδιο συνέδριο αρνήθηκαν την εφαρμογή του συνδικαλιστικού νόμου και της απλής αναλογικής στις εκλογές της ομοσπονδίας.

Το ΔΣ της ΠΟΦΕΕ και της ΕΦΕΕΑ με την τακτική τους αποπροσανατολίζουν από τις βασικές αιτίες των προβλημάτων, καλλιεργώντας αυταπάτες ότι θα ρυθμιστεί η αγορά σε όφελος όλων των λογιστών, κάτι που διαψεύδεται από την ίδια την πραγματικότητα, εγκλωβίζοντας τους συναδέλφους σε αδιέξοδες πρακτικές.

Ο Κώδικας Δεοντολογίας αποτελεί ένα πλαίσιο οδηγιών και κανόνων που φορτώνει στους λογιστές προσωπικές ευθύνες που δεν τους αναλογούν. Παρουσιάζεται ότι δήθεν ρυθμίζει τις σχέσεις των επαγγελματιών λογιστών με το αστικό κράτος, τους υπόλοιπους λογιστές, τους πελάτες τους και το ΟΕΕ. Στην πραγματικότητα είναι εργαλείο επιβολής αντιλαϊκών νόμων και μέτρων που πλήττουν μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους. Ένα εργαλείο που τελικά ενισχύει την τάση συγκέντρωσης της αγοράς. Απαιτούμε την κατάργησή του.

Οι κάθε λογής πιστοποιήσεις και απελευθερώσεις που προωθούνται και στο επάγγελμά μας από κυβέρνηση, ΟΕΕ και ΠΟΦΕΕ, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι εκφράζουν συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές και οδηγούν στην ολοκληρωτική παράδοση του λογιστικού έργου σε μεγάλες λογιστικές και ελεγκτικές εταιρείες. Πόσο θα αντέξουν οι αυτοαπασχολούμενοι λογιστές, αν σύμφωνα με τους σχεδιασμούς θεσπιστούν ISO βάσει υφιστάμενων κοινοτικών οδηγιών με παραμέτρους όπως επιφάνειας γραφείου, πλήθους προσωπικού, υποχρέωση κατάθεσης εγγυητικών επιστολών χάριν της συνυπευθυνότητας, συνεχών εξετάσεων παράλληλα με την άσκηση του ήδη απαιτητικού επαγγέλματος;

Την ίδια ώρα οι πλειοψηφία των απερχόμενων Δ.Σ. σε ΕΦΕΕΑ και ΠΟΦΕΕ ιδρώνουν όταν ακούνε προτάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Εκτός από τα αιτήματα για τις παρατάσεις των προθεσμιών, που είναι τελικά η μόνη τους παρέμβαση, όλες οι άλλες τους προσπάθειες είναι το λιγότερο επικίνδυνες για τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων.

Όσοι ψευδεπίγραφα λένε ότι «όλοι μαζί» θα αγωνιστούμε, λένε συνειδητά ψέματα. Δεν έχουμε όλοι τα ίδια συμφέροντα. Ο αυτοαπασχολούμενος που πλήττεται από τις αντιλαϊκές πολιτικές, δεν έχει τίποτε που να τον συνδέει με τις μεγάλες λογιστικές-ελεγκτικές εταιρείες. Είμαστε σε αντίπαλα στρατόπεδα. Η πολιτική που υπηρετεί τον ένα, πλήττει τον άλλο.

Συνάδελφοι αυτό που ζούμε κι εμείς, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι, δεν είναι «ακραία φαινόμενα» ή «ανικανότητα υπευθύνων ή προσωρινή κατάσταση». Είναι η κανονικότητα του απάνθρωπου κοινωνικού συστήματος που κυριαρχεί.

Όλα τα μέτρα που προωθούνται στο επάγγελμά μας από την κυβέρνηση με τις ευλογίες και τη στήριξη από ΟΕΕ, ΠΟΦΕΕ και ΕΦΕΕΑ, εκφράζουν συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές και οδηγούν στην ολοκληρωτική παράδοση του λογιστικού έργου σε μεγάλες λογιστικές και ελεγκτικές εταιρείες. Δεν είναι τυχαία η ταύτιση των θέσεων τους και των πρακτικών τους.

Στη συντεχνιακή λογική κινείται και η παράταξη του ΔΙΚΤΥΟΥ όπου και αυτή με τη στάση της εγκλωβίζει τους συναδέλφους στα στενά όρια του κλάδου. Δεν αναδεικνύει τις αιτίες των προβλημάτων και δημιουργεί εμπόδια στην κοινή δράση με υπόλοιπους επαγγελματίες και εργαζόμενους ενάντια στον κοινό αντίπαλο που είναι τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις που τα υπηρετούν. Παρά τις φραστικές διαφοροποιήσεις, στοιχίζεται στο όνομα της «ενότητας», πίσω από τη ΓΣΕΒΕΕ, οξύνοντας τις αυταπάτες για διέξοδο εντός των τειχών.

Σήμερα έχουμε πείρα να κρίνουμε κατά πόσο βοήθησε το κίνημα η στάση του ΔΙΚΤΥΟΥ και της ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ. Όλα τα προηγούμενα χρόνια στήριζαν και προπαγάνδιζαν την μετατροπή των συλλόγων σε ΝΠΔΔ. Σπέρνουν θολούρα και αποπροσανατολισμό, όταν θεωρούν ότι με ορισμένους «ελιγμούς» μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα για τη δουλειά και τη ζωή μας. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να αφοπλίζουν το κίνημα! Δεν είναι τυχαίο ότι η παράταξη της ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΗΣ και μέλη του ΔΙΚΤΥΟΥ συνεργάστηκαν με την παράταξη της ΠΟΦΕΕ στο ΟΕΕ.

Η δουλειά και τα δικαιώματά μας κατοχυρώνονται μόνο με αγώνες ενάντια στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και όσων με ευλάβεια τα υπηρετούν. Καμία εμπιστοσύνη σε όσους λιβανίζουν το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του και την Ε.Ε.

Σήμερα έχει μεγάλη σημασία να προσπαθήσουμε να βρούμε μια διέξοδο. Να δούμε τι δημιουργεί και οξύνει τα προβλήματά μας, να βρούμε τους αντιπάλους και τους συμμάχους μας. Να διαμορφώσουμε ένα σχέδιο δράσης, που θα βάζει εμπόδια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και όσων «ευλογούν» με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τις πολιτικές και τις κατευθύνσεις των μεγάλων επιχειρήσεων και της Ε.Ε.

Συναδέλφισσες – φοι

Όλο το προηγούμενο διάστημα η ΑΣΦΕΕΑ ανέδειξε τις αιτίες των προβλημάτων μας, αποκάλυψε τον πραγματικό ρολό της απερχόμενης πλειοψηφίας της ΕΦΕΕΑ και της ΠΟΦΕΕ, μπήκε μπροστά στην οργάνωση του αγώνα για να μην περάσουν οι αντιδραστικές αλλαγές που μας πλήττουν.

Πήρε θέση για τα ζητήματα του Κώδικα Δεοντολογίας Λογιστών, του θεσμού της πιστοποίησης και την μετατροπή των ενώσεων σε ΝΠΔΔ, χαρακτηρίζοντας τα αντιδραστικά. Ανέδειξε ότι όλα τα παραπάνω είναι εργαλεία επιβολής αντιλαϊκών νόμων και μέτρων που πλήττουν μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους λογιστές. Είναι εργαλεία που τελικά ενισχύουν την τάση συγκέντρωσης της αγοράς.

Απέρριψε τη λογική των διαβουλεύσεων και των στημένων διαλόγων πίσω από κλειστές πόρτες την οποία ζήσαμε κατά κόρον και δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Αποδείχθηκε και στην πράξη ότι καμία λογική διαβούλευσης σε «κορυφαίο κυβερνητικό» επίπεδο, κανένα «επιτελικό» σχέδιο φορέων τύπου ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, Επιμελητηρίων δεν μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματά μας.

Έκανε προσπάθεια να οργανώσει τους συναδέλφους στην κατεύθυνση να αγωνιστούν μαζί με τους κοινωνικούς συμμάχους μας που βράζουμε στο ίδιο καζάνι. Πάλεψε να οργανωθούν αγώνες με συγκεκριμένα αιτήματα μέσα στα Δ.Σ. στις συνελεύσεις και όχι μόνο.

Υπάρχει η δυνατότητα να ενισχύσουμε τη δύναμή μας, να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή των χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων λογιστών. Είναι στο δικό μας χέρι να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στην ΕΦΕΕΑ και την Ομοσπονδία. Να αλλάξουμε γραμμή πλεύσης.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στις αρχαιρεσίες για τη ριζική αλλαγή των συσχετισμών. Να ενισχύσουν τις δυνάμεις που όλα αυτά τα χρόνια είχαν στο πλάι τους προκειμένου να παλέψουμε για Ένωση και Ομοσπονδία που να εμπνέουν και να συσπειρώνουν τους λογιστές, ενάντια στη λογική στης σημερινής πλειοψηφίας της διοίκησης που μας θέλει απλούς παρατηρητές των εξελίξεων. Δεν υποτασσόμαστε στη μοίρα που μας επιφυλάσσουν και κρατάμε ψηλά το κεφάλι, που με συνέπεια αντιπαλεύουμε τις πολιτικές που στηρίζουν τα κέρδη των ομίλων τσακίζοντας τις ζωές μας.

Διεκδικούμε:

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ:

- Κατάργηση των νόμων για την αποκαλούμενη «απελευθέρωση» επαγγελμάτων, που διευκολύνει την επέκταση των μονοπωλίων και σπρώχνει στην ανεργία τους αυτοαπασχολούμενους.
- Κατάργηση των χαρατσιών του ΟΕΕ.
- Ενημέρωση για τις νέες εξελίξεις και επικαιροποίηση των γνώσεων με ευθύνη των φορέων της αρχικής εκπαίδευσης δωρεάν.
- Κατάργηση της πιστοποίησης και του Κώδικα Δεοντολογίας.
- Μείωση της συνδρομής και μαζικοποίηση των συλλόγων, δημοκρατική και συλλογική λειτουργία
- Εφαρμογή της απλής αναλογικής σε όλους τους συλλόγους και την ομοσπονδία.

ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ:

- Αφορολόγητο όριο 12.000 € και 3.000 € για κάθε προστατευόμενο μέλος. Κατάργηση του νόμου που επιβάλλει εξοντωτική φορολογία από το πρώτο ευρώ.
- Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ.
- Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης όπως διατροφή, φάρμακα, τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
- Επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά.
- Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.

ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ:

- Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τις κατασχέσεις και πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας.
- Καμιά κατάσχεση επαγγελματικής στέγης και εξοπλισμών για εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ.
- Διαγραφή τμήματος των χρεών προς τις τράπεζες. Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων. Διαγραφή 30% του δανειακού κεφαλαίου για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
- Ακατάσχετος λογαριασμός για όλους τους αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ.
- Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για χρέη στο ασφαλιστικό ταμείο.

ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΥΓΕΙΑ:

- Κατάργηση του Ν. Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Κοινωνική Ασφάλιση δημόσια, καθολική, με κρατική επιχορήγηση, ικανή για την κάλυψη όλων των αναγκών σε συντάξεις και παροχές υγείας-πρόνοιας.
- Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύθηκαν με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
- Επαναφορά της 5ετούς διαφοράς στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης γυναικών και ανδρών, στα 55 έτη για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες.
- Κατάργηση του επιδόματος των 360€. Απαιτούμε αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους.
- Δωρεάν πρόσβαση για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τις οικογένειές τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Ούτε ένα ευρώ για εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες.
- Επίδομα ανεργίας σε όσους αυτοαπασχολούμενους αναγκάστηκαν να σταματήσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ:

- Ένταξη όλων των παιδιών χωρίς όρους και προϋποθέσεις στους παιδικούς σταθμούς, κάλυψη όλων των αναγκών. Κατάργηση των τροφείων.
- Επίδομα τοκετού 1.000 ευρώ για κάθε γέννα. Επίδομα μητρότητας στις αυτοαπασχολούμενες γυναίκες για 2 μήνες πριν τον τοκετό και 6 μήνες μετά από αυτόν στο ύψος του βασικού μισθού.
- Μείωση 50% στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Κατάργηση των διοδίων.

Στις εκλογές 29/10-06/11 /2018 ψηφίζουμε ΑΣΦΕΕΑ:
Για αλλαγή συσχετισμών στα όργανα ΕΦΕΕΑ – ΠΟΦΕΕ
Για ΕΦΕΕΑ και ΠΟΦΕΕ στηρίγματα των λογιστών και όχι διεκπεραιωτές των κυβερνητικών πολιτικών!!!
Keywords
αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, μεσα μαζικης μεταφορας, πετρελαιο θερμανσης, ορυμαγδός, ενφια, νατο, οοσα, νπδδ, δηλ, εκλογες, οεε, iso, δραση, γσεβεε, εσεε, λύση, φορολογια, ΦΠΑ, εφκ, πετρελαιο, τραπεζες, επιδομα, εκλογες 2010 αποτελεσματα , κλειστα επαγγελματα, αυξηση φπα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, παραταση φορολογικων δηλωσεων, τραπεζα της ανατολης, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, εκλογες 2012, επιδομα θερμανσης, αλλαγη ωρας 2012, ογα επιδοματα, φορολογια 2013, αποτελεσματα, δυνατα, αφορολογητο, βημα, γσεβεε, διατροφη, δουλεια, δωρεαν, εργαλεια, νησια, νπδδ, οεε, οοσα, πλαισιο, υγεια, υψος, ψεματα, ωρα, iso, αγορα, αγωνες, αυξηση, ανεργια, ασφαλιστικο, αφορμη, αφορολογητο οριο, γραφεια, διαστημα, δηλ, δυναμη, δυνατοτητα, δηλωσεις, διοικηση, δωσει, ευλαβεια, εγινε, εσεε, ευρω, ενεργεια, ενημερωση, εξετασεις, επιδομα ανεργιας, ερχεται, ετη, ευθυνη, εφκ, ζωη, ιδια, ιδιο, υπηρεσιες, η φωνη, καζανι, κεφαλαιο, κυβερνηση, λύση, μηνες, μοιρα, μειωση, νατο, νομοι, ονομα, ορια, ορυμαγδός, οφελος, πορτες, προβληματα, ρολο, σεμιναρια, συγκεκριμενα, σχεδιο, ταση, φαρμακα, φορολογια, φωνη, χερι, δικαιωματα, εφαρμογη, ειδη, ενωση, χωρα, μπροστα, οργανα, θετικα, υγειας
Τυχαία Θέματα
Διακήρυξη, ΑΣΦΕΕΑ, ΕΦΕΕΑ,diakiryxi, asfeea, efeea