Tesco: Αντιμέτωπη με «καμπάνα» £4 δισ. για μισθολογικές διακρίσεις

Αντιμέτωπη με τεράστιες διεκδικήσεις και αποζημιώσεις ύψους 4 δισ. στερλινών είναι η βρετανική Tesco, καθώς κατηγορείται για σοβαρές μισθολογικές ανισότητες μεταξύ ανδρών και γυναικών υπαλλήλων της.

Ήδη η νομική φίρμα Leigh Day έχει εκκινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής της Βρετανίας που απασχολεί πάνω από 310.000 υπαλλήλους, γεγονός που την καθιστά τον μεγαλύτερο εργοδότη του ιδιωτικού τομέα στη χώρα.

Σύμφωνα με το νομικό γραφείο χιλιάδες άρρενες υπάλληλοι της Tesco

που εργάζονται στα ανδροκρατούμενα κέντρα διανομής του ομίλου πληρώνονται πολύ παραπάνω από τις γυναίκες εργαζόμενες στα σημεία λιανικής πώλησης της Tesco.

Τα στοιχεία που έχουν οι νομικοί στη διάθεσή τους δείχνουν πως οι άνδρες στα κέντρα διανομής κερδίζουν ως 11 στερλίνες την ώρα ενώ οι υπόλοιποι δεν ξεπερνούν τα 8 ευρώ την ώρα.

Αυτή η απόκλιση σημαίνει ότι ένας εργαζόμενος πλήρους απασχόλησης στα κέντρα διανομής κερδίζει σε εβδομαδιαία βάση πάνω από 100 στερλίνες ή 5.000 στερλίνες τον χρόνο παραπάνω από μια γυναίκα συνάδελφό του που απασχολείται στα καταστήματα του ομίλου.

Εκπρόσωπος της Tesco έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι ο όμιλος είναι το κατάλληλο μέρος για να χτίσει κάποιος καριέρα, ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής ή εκπαίδευσης. Όπως είπε «εργαζόμαστε σκληρά για να εξασφαλίσουμε ότι όλοι συνεργάτες μας αμείβονται δίκια και ισότιμα για τη δουλειά που επιτελούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα