ABN Amro: Αύξηση 63% στα καθαρά κέρδη δ' τριμήνου

Η ολλανδική ABN Amro ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις προβλέψεις, καθώς και ότι θα παραμείνει προσηλωμένη στα υψηλά κεφαλαιακά μαξιλάρια, λόγω του ότι αναμένει πως οι νέοι κανονισμοί για τις τράπεζες θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο προφίλ ρίσκου της τράπεζας.

Πιο συγκεκριμένα, η ABN Amro

ανακοίνωσε αύξηση καθαρών κερδών κατά 63% για το δ' τρίμηνο, στα 542 εκατ. ευρώ, που αποδίδει στις ισχυρές επιδόσεις της οικονομίας της χώρας, αλλά και στις απογειώσεις.

Αναλυτές που έλαβαν μέρος σε έρευνα του Reuters ανέμεναν κέρδη κατά μέσο όρο στα 480 εκατ. ευρώ, μετά από κέρδη 333 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο έναν χρόνο πριν.

Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα διατηρήσει σε σχετικά υψηλά επίπεδα τα κεφαλαιακά μαξιλάρια, καθώς αναμένει ότι οι νέοι τραπεζικοί κανονισμοί είναι πιθανό να μειώσουν κατά 4%-5% τις κεφαλαιακές απαιτήσεις της τράπεζας τα επόμενα χρόνια.

Η ABN δήλωσε ότι τα σταθμισμένα περιουσιακά της στοιχεία θα αυξηθούν κατά 35% στο πλαίσιο του νέου καθεστώτος, το οποίο συμφωνήθηκε από τους διεθνείς ρυθμιστικούς φορείς το Δεκέμβριο, πρέπει όμως να εγκριθεί και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το τελικό αποτέλεσμα για τους νέους κανονισμούς ήταν ακόμη αβέβαιο, ανέφερε η τράπεζα.

Για να διαχειριστεί τη μετάβαση, η ABN θα διατηρήσει το στόχο της από 17,5% έως 18,5% για τον δείκτη της κεφαλαιακής της επάρκειας, το 2018, την ώρα που οι ελάχιστες απαιτήσεις προβλέπουν ένα 10%. Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας αυξήθηκε στο 17,7% από το 17% το 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα