Tεμέρ: Θα ξοδέψω όλο μου το πολιτικό κεφάλαιο στις μεταρρυθμίσεις

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Michel Temer υποσχέθηκε πως θα προωθήσει τις, καθόλου δημοφιλείς, μεταρρυθμίσεις για την ανάνηψη της προβληματικής οικονομίας.

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg, ο Temer ανέφερε πως θα χρησιμοποιήσει όλο το πολιτικό του κεφάλαιο για να ενισχύσει τα δημόσια ταμεία, ενώ δήλωσε πως πιστεύει πως το Κογκρέσο θα εγκρίνει τις προτάσεις του μέχρι τα μέσα του 2017 για τη μεταρρύθμιση των συνταξιοδοτικών ταμείων και της μείωσης των δημόσιων δαπανών. Αν και δήλωσε πως θα είναι πολύ σκληρός σε ό,τι αφορά τις

αυξήσεις των δημοσίων υπαλλήλων, συμπλήρωσε πως θα παρέχει οικονομική βοήθεια στις φτωχότερες περιοχές της χώρας.

"Δεν έξω καμία βλέψη για τις εκλογές του 2018, οπότε και μπορώ να αντιμετωπίσω τα προβλήματα αυτά με μη λαοφιλή μέτρα. Τώρα που πήρα οριστικά και τον θώκο, θα σκληρύνω τη στάση μου στην πολιτική και την οικονομία".

Η ατζέντα του Τemer συμπεριλαμβάνει τη μείωση της κυβερνητικής παρεμβατικότητας στην οικονομία. Ο ίδιος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη αυτή την εβδομάδα, ενώ αναμένεται να συναντηθεί με επενδυτές, όπου και θα... διαφημίσει την πώληση των αεροδρομίων, σταθμών τρένου, δημοσίων εταιρειών και πετρελαιοπηγών.

Keywords
Τυχαία Θέματα