Airbnb: Κρατήσεις-ρεκόρ στη Γαλλία το φετινό καλοκαίρι

H Airbnb αύξησε το μερίδιο αγοράς της στη Γαλλία, τη μεγαλύτερη, τουριστικά, χώρα του κόσμου, παρά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που άσκησαν πτωτική πίεση στις κλασσικές κρατήσεις σε ξενοδοχεία.

Η εταιρεία προσέλκυσε περίπου 3,6 εκατομμύρια τουρίστες στη Γαλλία το τρίμηνο Ιουνίου-Αυγούστου, αύξηση 86% σε σχέση με την ίδια περίοδο

του 2015. Ο τουρισμός στη Γαλλία μειώθηκε φέτος μετά τις απανωτές τρομοκρατικές επιθέσεις αλλά και το ελκυστικό Euro 2016 που "τράβηξε" εκατοντάδες χιλιάδες υποστηρικτών του ποδοσφαίρου.

Οι τουρίστες με συγκεκριμένο budget επικεντρώνονται στις ψηφιακές πλατφόρμες και όχι στους κλασσικούς τρόπους εύρεσης δωματίων. Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι το Νοέμβριο και στη Νίκαια τον Ιούλιο κόστισαν τις ζωές άνω των 200 ατόμων. Ο φόβος νέων επιθέσεων έχει μειώσει τις τουριστικές αφίξεις σε χαμηλό πληρότητας 63,7% τον Αύγουστο, σε σχέση με 90% το 2015.

Η Airbnb αύξησε το μερίδιο αγοράς της τη στιγμή που οι απεργίες των δημοσίων υπαλλήλων και των εργαζόμενων σε αεροπορικές εταιρείες είχαν "παγώσει" την τουριστική κίνηση.

Μετά τη Γαλλία, το Airbnb είχε τα μεγαλύτερα νούμερα σε Ιταλία και Ισπανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα