Tεχνητή νοημοσύνη της Alexa και σε τηλεοράσεις σχεδιάζει η Amazon

H Amazon μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι των smart TVs, με τρεις ιδιαίτερες συνεργασίες. Με «όπλα» τις Westinghouse, Seiki και Element, φέρνει 4Κ τηλεοράσεις στην αγορά και προωθεί το Fire TV interface της.

Οι προαναφερθείσες μάρκες ανήκουν στην κινεζική εταιρεία

τεχνολογίας Tongfang. Οι τηλεοράσεις που θα παρουσιαστούν μέσα στο 2017 θα έχουν μέγεθος από 43 μέχρι και 65 ίντσες, ενώ θα λειτουργούν και με... φωνητικό τηλεκοντρόλ το οποίο θα χρησιμοποιεί την "Alexa", την τεχνητή νοημοσύνη της Amazon.

Aυτό προφανώς σημαίνει πως οι χρήστες θα μπορούν να μιλούν με τις τηλεοράσεις τους για να διαλέγουν τα αγαπημένα τους σόου αλλά και να κάνουν browse ή να παραγγέλνουν πράγματα για το σπίτι.

Η κίνηση της Amazon είναι αντιπροσωπευτική της μάχης που δίνεται για τις τηλεοράσεις νέας τεχνολογίας, οι οποίες δε θα χρειάζονται επιπλέον hardware για την εύρυθμη λειτουργία τους. Οι Roku και Google έχουν ήδη προχωρήσει σε παρόμοιες κινήσεις με δικά τους τεχνολογικά προϊόντα, ποντάροντας ευθέως στο νέο trend.

H Αmazon πρόκειται να προωθήσει τις νέες τηλεοράσεις μέσω του δικού της site αλλά και μέσω συγκεκριμένων καταστημάτων λιανικής, αλλά το στοίχημα παραμένει αφού το ΙοΤ φαίνεται να αποτελεί και το κύριο μέλημα των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα