Sprint: Επανέρχεται σε συνομιλίες για συγχώνευση με την T-Mobile

Μετά το αδιέξοδο στις συνομιλίες με διάφορους κολοσσούς, η Sprint φέρεται να είναι σε συνομιλίες συγχώνευσης με την T-Mobile, σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει 40 δισ. δολ. από εκτιμώμενες συνέργειες.

Οι πάροχοι υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών συμφώνησαν ότι η Deutsche Telekom, βασικός μέτοχος της T-Mobile, θα είναι ο ιδιοκτήτης με το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών.

Παράλληλα, η Sprint

αποδέχτηκε ότι ο CEO της T-Mobile, John Legere, θα είναι επικεφαλής της εταιρείας που θα προκύψει.
Η Sprint είναι η 4η μεγαλύτερη εταιρεία της συγκεκριμένης βιομηχανίας με μερίδιο αγοράς 12,8%.

Η μετοχή της έκανε άλμα 6,8% στα 8,20 δολάρια όταν έγινε γνωστή η είδηση. Η T-Mobile, 3η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου με μερίδιο αγοράς 16,9% σημείωσε άνοδο 5,9% στα 65,42 δολ/μετοχή.

Το 2014, η Sprint και η ιαπωνική μητρική SoftBank σταμάτησαν τις συνομιλίες συγχώνευσης με την T-Mobile και τη γερμανική μητρική της Deutsche Telekom, καθώς υπήρχε η αίσθηση ότι οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές θα μπλόκαραν την όποια συμφωνία θα μπορούσε να μειώσει την παρουσία μεγάλων παικτών από τους τέσσερις στις τρεις.

Το κίνητρό τους τότε, όπως και τώρα, ήταν η δημιουργία ενός ισχυρότερου ανταγωνιστή απέναντι στην ηγέτιδα δύναμη της Verizon, με μερίδιο αγοράς 35,7% και απέναντι στην AT&T, με μερίδιο 33,1%.

Η AT&T το 2011 είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της να εξαγοράσει την T-Mobile, ωστόσο έξι μήνες μετά τη σταμάτησε το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης της τότε κυβέρνησης Ομπάμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα