Societe Generale: Πτώση 41% στα καθαρά κέρδη το δ' τρίμηνο

Πτώση στα καθαρά κέρδη ανακοίνωσε για το τρίμηνο μέχρι τον Δεκέμβριο η τρίτη μεγαλύτερη εισηγμένη τράπεζα της Γαλλίας με βάση τα assets. Συγκεκριμένα, ανήλθαν σε 390 εκατ. ευρώ σημειώνοντας πτώση κατά 41% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου (656 εκατ. ευρώ), υπερβαίνοντας ωστόσο τις προβλέψεις αναλυτών στου Bloomberg που έκαναν λόγο για 315 εκατ. ευρώ. Η πτώση αποδίδεται κυρίως

στην υψηλή φορολογία, αλλά και στην πώληση της κροάτικης θυγατρικής της. Η γαλλική τράπεζα κατέγραψε ζημιά 235 εκατ. ευρώ από την πώληση της ΟΤΡ Bank, της θυγατρικής της στην Κροατία, στην Splitska Banka.

Τα καθαρά κέρδη από τη διεθνή τραπεζική και τον τομέα επενδυτικών λύσεων (που συμπεριλαμβάνει το trading και την επενδυτική τραπεζική) αυξήθηκαν κατά 51% στα 432 εκατ. ευρώ, από 286 εκατ. το ίδιο διάστημα πέρυσι.

Τα καθαρά κέρδη στη λιανική τραπεζική στη Γαλλία επίσης σημείωσαν άνοδο 25% στα 402 εκατ. ευρώ.

Στο τρίμηνο, η Societe Generale, που βρίσκεται υπό έρευνα των αμερικανικών αρχών, για υποτιθέμενες παραβιάσεις κυρώσεων, αύξησε και τις συνολικές προβλέψεις για νομικά κόστη κατά 150 εκατ. ευρώ σε δύο δισ. ευρώ.

Η τράπεζα τόνισε ότι θα ανακοινώσει νέο στρατηγικό πλάνο για την περίοδο 2017-2020 στο β΄ μισό του έτους. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα αυξήσει το μέρισμα κατά 10% στα 2,20 ευρώ ανά μετοχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα