Saskia de Rothschild, η δημοσιογράφος που παράγει ένα από τα πιο γνωστά κόκκινα κρασιά στον κόσμο

Στο Αμπιτζάν της Ακτής Ελεφαντοστού, η Saskia de Rothschild επί ένα ολόκληρο μήνα έπαιρνε συνεντεύξεις από τους κρατούμενους στην περίφημη φυλακή της La Maca για ένα άρθρο στο γαλλικό περιοδικό Revue XXI. Ως ερευνητής δημοσιογράφος, κινηματογραφούσε για ένα ντοκιμαντέρ τις πρώτες γυναίκες στις αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις που στάλθηκαν στις πρώτες γραμμές του Αφγανιστάν. Για λογαριασμό των New York Times, έγινε

ένα με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους προβάτων που αγωνίζονται απέναντι στην εξορυκτική βιομηχανία στη Γροιλανδία. Αλλά η πρόκληση μπροστά της μπορεί πλέον να είναι η πιο σκληρή που αντιμετώπισε ως τώρα.

Τον Απρίλιο, η 31χρονη έγινε ο νεώτερος άνθρωπος που σήμερα διοικεί αμπελουργική εγκατάσταση πρώτης ανάπτυξης στο Μπορντό, το Château Lafite Rothschild. Είναι επίσης η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Domaines Barons de Rothschild (Lafite), της παγκόσμιας αυτοκρατορίας κρασιού της πολύ γνωστής οικογένειας, η οποία περιλαμβάνει άλλα επτά οινοποιεία σε τρεις ηπείρους. Η ανακοίνωση συμπίπτει με την 150ή επέτειο της ιδιοκτησίας των Rothschild στο Château. (Τα πρώτα αμπέλια, πάντως, φυτεύτηκαν στη δεκαετία του 1670,. Αργότερα, λέγεται ότι ο Thomas Jefferson επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις και έγινε αφοσιωμένος οπαδός αυτού του κρασιού).

Η Saskia De Rothschild δεν θα είναι μόνο το πρόσωπο της εταιρείας που παράγει ένα από τα πιο διάσημα κόκκινα κρασιά στον πλανήτη. Οι εμπειρίες της μέσα από τον ακτιβισμό τςη και ο μοναδικός τρόπος που βλέπει τα πράγματα, θα συμβάλουν στη διαμόρφωση του μέλλοντος της εταιρείας, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων του 21ου αιώνα, συμπεριλαμβανομένης της αυξανόμενης ζήτησης για βιολογικά και βιοδυναμικά κρασιά, αλλά και του ανταγωνισμού στη μεγάλη αγορά της Κίνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα