Santander: Εξαγοράζει μέρος των δραστηριοτήτων της Deutsche Bank στην Πολωνία

Η Deutsche Bank αναμένεται να πουλήσει μέρος των δραστηριοτήτων στης στην Πολωνία στη γαλλική Santander έναντι τιμήματος 305 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της μεγαλύτερη τράπεζας της Γερμανίας, την ώρα που ο CEO της John Cryan βάζει σε πλήρη εφαρμογή τα σχέδιά του για τη στήριξη

της τράπεζας, οι επιδόσεις της οποίας τελευταία έχουν κατεβάσει ταχύτητες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα πωληθούν οι μονάδες ιδιωτικής και εμπορικής τραπεζικής στον πολωνικό βραχίονα της Santander, την Bank Zachodni WBK. Η Santander ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι η συμφωνία περιλαμβάνει τις μικρές και μεσαίες δραστηριότητες, το τμήμα διαχείρισης ενεργητικού και το δίκτυο πωλήσεων, με 113 υποκαταστήματα και περίπου 1500 εργαζόμενους. Οι επενδύσεις που εξαγοράζει έχουν ενεργητικό 4,4 δισ. ευρώ, με συνολικά δάνεια 4,3 δισ. ευρώ και καταθέσεις πελατών 2,51 δισ. ευρώ στις 30 Ιουνίου.

Από το deal, ωστόσο, θα εξαιρεθεί το προβληματικό χαρτοφυλάκιο ενυπόθηκου δανεισμού σε ξένο νόμισμα ενώ η Deutsche θα διατηρήσει τις δραστηριότητες συναλλαγών και επενδυτικής τραπεζικής στη χώρα της κεντρικής Ευρώπης.

Η συμφωνία θα εδραιώσει τη θέση της BZ WBK ως ττρίτη μεγαλύτερη τράπεζα στην Πολωνία.

Σύμφωνα με τη Santander η συμφωνία που περιμένει να λάβει το πράσινο φως από τις ρυθμιστικές αρχές, θα αποφέρει κέρδη 4,3 δισ. ευρώ se assets στην BZ WBK και αναμένεται να κλείσει το δ' τρίμηνο του 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα