Πτωτικές τάσεις στις ασιατικές αγορές πλην Κορέας

Οριακά πτωτικά έκλεισαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές μετά την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed για τρίτη φορά φέτος. Αντίθετη πορεία για τις κορεατικές μετοχές που κατέγραψαν άνοδο.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 υποχώρησε κατά 0,28% στις 22.694,45 μονάδες, καθώς αυτοκινητοβιομηχανίες και μετοχές τεχνολογίας σημείωσαν απώλειες. Μεικτά πρόσημα στις μετοχές ενέργειας.

Στην κορεατική χερσόνησο, ο Kospi με άνοδο 1,21%, καθώς σχεδόν όλοι οι δεικτοβαρείς τίτλοι έκλεισαν

με κέρδη.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 έκλεισε στο κόκκινο με πτώση 0,06%. Κέρδη κατέγραψαν οι μετοχές ενέργειας και πρώτων υλών.

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng με μικρή πτώση 0,02%. Στο μεταξύ, η Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι αύξησε το βασικό επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάση στο 1,75%, εναρμονιζόμενο με την απόφαση της Fed να αυξήσει τα επιτόκια επίσης κατά 25 μ.β.

Στην ηπειρωτική Κίνα, οι αγορές δεν επηρεάστηκαν ιδιαίτερα από την κίνηση της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας να αυξήσει το αντιστρεπτό επιτόκιο επαναγοράς και το μεσοπρόθεσμο επιτόκιο δανεισμού κατά 5 μονάδες βάσης. Ο Shanghai Composite υποχώρησε κατά 0,20% και ο Shenzhen Composite κατά 0,127%.

Ο ευρύτερος MSCI ενισχυόταν κατά 0,56% νωρίτερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα