S&P: Μεγάλες ευκαιρίες στην κινεζική αγορά ομολόγων ύψους $11 τρισ.

Για θετική συγκυρία εισόδου της εταιρείας του στην αγορά ομολόγων της Κίνας μίλησε στο CNBC ο CFO και εκτελεστικός αντιπρόεδρος της S&P Global, Ewout Steenbergen, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας και δεύτερη στον κόσμο έχει προχωρήσει στην άρση των περιορισμών για ξένη ιδιοκτησία σε ό,τι αφορά τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης.

Όπως ανέφερε, οι αξιολογήσεις από κορυφαίους οίκους όπως είναι η S&P Global

ενδέχεται να προσελκύσουν περισσότερους διεθνείς επενδυτές, που μέχρι τώρα ήταν υποχρεωμένοι να βασίζονται σε κινεζικούς οίκους.

Παράλληλα, ο Steenbergen εξέφρασε την ελπίδα ότι η κίνηση της S&P Global να μπει στη συγκεκριμένη αγορά, θα δημιουργήσει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.

Στα σχέδια της S&P Global είναι η έναρξη μιας νέας εταιρείας που θα αναλάβει τις εγχώριες δραστηριότητες και όπως είπε προσδοκάται ότι η μεγάλη ευκαιρία βρίσκεται στο κομμάτι των αξιολογήσεων.
.
Η κινεζική είναι η τρίτη μεγαλύτερη αγορά ομολόγων παγκοσμίως, ανέφερε ο ίδιος, ενώ θεωρείται ότι θα ξεπεράσει και την ιαπωνική σύντομα.

Υπενθυμίζεται ότι το Πεκίνο ανακοίνωσε πως επιθυμεί το άνοιγμα του χρηματοοικονομικού του τομέα σε περισσότερες ξένες επενδύσεις ως τα τέλη του 2018 και να επιτρέψει σε ξένες εταιρείες να ανταγωνιστούν επί ίσοις όροις τις εγχώριες του εν λόγω τομέα. Στο παρελθόν οι ξένοι οίκοι αξιολόγησης έπρεπε να συνεργάζονται με κινεζικούς.

«Σήμερα, από τα κινεζικά ομόλογα, το 2% ανήκει σε ξένους επενδυτές και το 98% σε Κινέζους. Και νομίζω ότι μπορούμε να βοηθήσουμε την αγορά δημιουργώντας μεγαλύτερη εμπιστοσύνη. Με τη δική μας αξιοπιστία θα δημιουργήσουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη για την είσοδο περισσότερων επενδυτών στην Κίνα και μεγαλύτερες κεφαλαιακές εισροές στη χώρα», ανέφερε ο Steenbergen.

Keywords
Τυχαία Θέματα