Reuters: Η ασυμφωνία ΔΝΤ – Ευρωπαίων απειλεί την ελληνική οικονομία

Το ΔΝΤ εξακολουθεί να επιμένει ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018

Το βασικό πρόβλημα της διαφωνίας που υπάρχει μεταξύ του ΔΝΤ και των ευρωπαϊκών θεσμών που συμμετέχουν στο ελληνικό πρόγραμμα, αναφορικά με το δημοσιονομικό κενό, μπορεί να πλήξει κατάφωρα όχι μόνο την οικονομία αλλά και την αξιοπιστία

της Ελλάδας, όπως αναφέρει ευρωπαϊκή πηγή στο Reuters.

Σύμφωνα με ανώνυμη, ευρωπαϊκή πηγή κοντά στις διαπραγματεύσεις «το βασικό πρόβλημα είναι η διαφωνία που υπάρχει μεταξύ των θεσμών. Αυτή η διαφωνία μπορεί να πλήξει την αξιοπιστία οποιασδήποτε λύσης βρεθεί. Θα πρέπει να συμφωνήσουν σε ένα βασικό σενάριο αναφορικά με την πολιτική που θα πρέπει να ακολουθηθεί».

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι το ΔΝΤ πιστεύει ότι η Ελλάδα δεν θα κατορθώσει να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018, αλλά εκτιμά ότι αυτό δεν θα ξεπεράσει το 2% του ΑΕΠ και ως εκ τούτου ζητά τη λήψη νέων μέτρων για να επιτευχθεί ο στόχος.

«Εάν εισέλθουμε σε έναν κύκλο για το πότε και εάν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, τότε αυτό θα δημιουργήσει την ίδια αβεβαιότητα που υπήρξε και πέρυσι (σ.σ.: κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων), με αποτέλεσμα να χαθεί, εκ νέου, η εμπιστοσύνη αλλά και να υπάρξει εκροή κεφαλαίων από την Ελλάδα», προσθέτει μία ακόμη ανώνυμη, ευρωπαϊκή πηγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα