Ακιντζί: Aν είναι μόνο για 15 λεπτά, δεν χρειάζεται να συναντηθώ με τον Ντομπρόβσκις


Παρεξηγήθηκε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί γιατί ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις θα του διαθέσει μόνο 15 λεπτά. «Εάν είναι να γίνονται τέτοιες επισκέψεις», ανέφερε ο κ. Ακιντζί «καλύτερα να μην γίνονται». Ο κ. Βάλντις Ντομπρόφσκις πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο.

Ο Μουσταφά Ακιντζί επεσήμανε ότι ο κ. Ντομπρόφσκις είναι βοηθός του Προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στον οποίο υπάγεται πλέον ο χρηματοδοτικός

κανονισμός για τους Τoυρκοκύπριους. Ωστόσο είπε, ενημερώθηκε ότι ο κ. Ντομπρόφσκις μπορεί να τον συναντήσει μόνο για 15 λεπτά.

Σημείωσε δε, ότι έρχονται συχνά στην Κύπρο διάφοροι αρμόδιοι της ΕΕ, όπως και ο αντιπρόεδρος που έχει – όπως είπε – καθήκον να βοηθήσει στην εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου τους Τουρκοκύπριους, τονίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του θα έχει πολλές επαφές στο «νότο» (Κυπριακή Δημοκρατία) και θα δώσει και διάσκεψη Τύπου.

Είχε την περιέργεια, συνέχισε, εάν θα είχε και ο ίδιος συνάντηση μαζί του και αφού διερευνήθηκε το θέμα πήρε πριν λίγο την απάντηση ότι θα μπορεί να υπάρξει μια επίσκεψη αβροφροσύνης διάρκειας 15 λεπτών στο «βορρά». «Θα ήθελα να του πω από δω ξεκάθαρα το εξής: εάν είναι να κάνουν τέτοιου είδους επισκέψεις, καλύτερα να μην έρθουν καθόλου, εμείς είμαστε σοβαροί και θέλουμε και οι απέναντί μας να είναι σοβαροί. Επειδή πρέπει να γίνονται επισκέψεις και σε αυτή την πλευρά αυτού που έχει καθήκον όπως προετοιμάσει για την ΕΕ την τουρκοκυπριακή πλευρά, αυτό είναι το φυσιολογικό. Να έρθουν, να μας ακούσουν, να μάθουν τις ευαισθησίες και τις δυσκολίες μας, αυτή είναι και η κύρια αρμοδιότητα που τους έχει δοθεί. Αλλιώς το πήγαμε απλώς για να λέμε ότι πήγαμε, πρέπει να γίνει γνωστό ότι δεν μπορούμε σίγουρα να το αποδεχτούμε».

Σημείωσε δε ότι και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τον έχει επισκεφθεί και δεν μπορεί να γίνει κατανοητό γιατί κάποιος να μην επισκεφθεί ένα αξιωματούχο της τουρκοκυπριακής πλευράς.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα