Reuters: H νέα κυβέρνηση της Ιταλίας επανεξετάζει το θέμα του αγωγού TAP

To σχέδιο για την κατασκευή του τελικού σταδίου του διεθνούς αγωγού φυσικού αερίου TAP, στην Ιταλία, βρίσκεται υπό επανεξέταση, δήλωσε ο νέος υπουργός περιβάλλοντος της χώρας ο οποίος χαρακτήρισε το έργο άσκοπο, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters.

Το διεθνές πρακτορείο λέει ότι η Ιταλία βρίσκεται στο τέλος του νότιου διαδρόμου, του αγωγού που μεταφέρει αέριο από την κεντρική Ασία προς τη Δυτική Ευρώπη. Αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής

της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ενεργειακή ασφάλεια, η οποία στοχεύει στην απoκοπή από το μπλοκ του ρωσικού φυσικού αερίου.

Ο νέος Ιταλός υπουργός Περιβάλλοντος, Sergio Costa, δήλωσε ότι η συμμετοχή της Ιταλίας στον αγωγό TAP, στο τελικό στάδιο του διαδρόμου 3.500 χλμ, επανεξετάζεται μαζί με μερικά άλλα μεγάλα έργα.

"Δεδομένης της ενεργειακής μας πολιτικής και λόγω της πτώσης της ζήτησης φυσικού αερίου, αυτό το έργο σήμερα φαίνεται άσκοπο", τόνισε σε γραπτές απαντήσεις σε μια σειρά ερωτήσεων που του τέθηκαν από το Reuters.

Μια επανεξέταση πιθανόν να δημιουργήσει εντάσεις μεταξύ της Ιταλίας και των κατασκευαστών του project κόστους 4,5 δισ. ευρώ, στους οποίους περιλαμβάνονται η βρετανική BP, η ιταλική Snam (SRG.MI) και η Enagas της Ισπανίας, προστίθεται στο δημοσίευμα.

«Δεν είναι σαφές εάν τα σχόλια του υπουργού θα γίνουν πράξη. Ο Costa δήλωσε ότι οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με το μέλλον του αγωγού αφορά και άλλους υπουργούς» αναφέρει το δημοσίευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα