Uber Jump: Ντεμπούτο της υπηρεσίας διαμοιρασμού ποδηλάτων στην Ευρώπη

Η Uber Technologies ανακοίνωσε ότι λανσάρει την υπηρεσία διαμοιρασμού ηλεκτρικών ποδηλάτων στην Ευρώπη.

Η εταιρεία επιχειρεί έτσι να επεκτείνει τις διεθνείς υπηρεσίες της καθώς και να κάνει μια "νέα αρχή", περιλαμβάνοντας πιο φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης.

Η εταιρεία δήλωσε την Τετάρτη ότι σκοπεύει να φέρει την υπηρεσία "Jump" με τα ποδήλατα

στο Βερολίνο πριν το τέλος του καλοκαιρίου, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Ο CEO της Uber, Dara Khosrowshahi διαμήνυσε πως η εταιρεία ελπίζει να θέσει σε νέα βάση τη σχέση της με τους Γερμανούς νομοθέτες.

"Όταν ανεβαίνεις σε αυτά τα πδοήλατα και κάνεις πετάλι, αισθάνεσαι σαν τον Σούπερμαν".

Σημειώνεται ότι κυβερνήσεις στην Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία και το Βέλγιο, έχουν απαγορέψει ορισμένες από τις υπηρεσίες της πλατφόρμας διαμοιρασμού αυτοκινήτου, μετά από διαμαρτυρίες των ενώσεων ταξί.

Γερμανοί οδηγοί ταξί κρατούσαν πλακάτ με σύνθημα «Uber πήγαινε σπίτι» έξω από το κέντρο συνεδριάσεων στο Βερολίνο, όπου ο Khosrowshahi παρουσίασε την υπηρεσία Jump.

«Είχαμε ένα πολύ κακό ξεκίνημα στη Γερμανία» σημείωσε ο ίδιος κατά την εμφάνιση του στην σκηνή με ένα κόκκινο ποδήλατο. «Είμαστε εδώ για να δοκιμάσουμε πάλι».

«Θέλω να στείλω το μήνυμα μιας βαθιάς δέσμευσης στη Γερμανία. Θέλουμε να εργαστούμε με τις τοπικές κυβερνήσεις και πόλεις και να κάνουμε το μοντέλο μας να δουλέψει» υπογράμμισε.

"Το νέο αυτό εγχείρημα στη Γερμανία είναι παράδειγμα ότι η «νέα Uber» προσπαθεί να εισέλθει στις αγορές μέσω συενργασίας και διαλόγου".

Keywords
Τυχαία Θέματα