Reckitt Benckiser: Στην αγορά βρεφικών τροφών με deal $16,7 δισ.

Ενα σημαντικό deal φαίνεται πως κατοχυρώνει το μέλλον του CEO της Reckitt Benckiser, Rakesh Kapoor, στον κολοσσό προϊόντων οικιακής χρήσης, με έδρα τη Βρετανία.

Ο λόγος για τη συμφωνία εξαγοράς της εταιρείας παραγωγής βρεφικών τροφών Mead Johnson Nutrition, ύψους 16,7 δισ. δολαρίων. Η εξέλιξη αυτή θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η περσινή

χρονιά αποδείχθηκε πολύ σκληρή για τον Rakesh Kapoor, εν μέσω επιβράδυνσης στην αύξηση των εσόδων, του μποϊκοτάζ που αντιμετώπισε στη στη Νότια Κορέα λόγω τοξικών απολυμαντικών, αλλά και της οργής των μετόχων για το πακέτο των αποδοχών του που ανέρχεται σε 33,6 εκατ. δολ.

O Rakesh Kapoor

Η εξαγορά αυτή αναμένεται να δώσει στην εταιρεία παραγωγής προϊόντων όπως τα καθαριστικά Lysol, τα παυσίπονα Nurofen και τα απολυμαντικά Dettol, μια ισχυρή τοποθέτηση σε μια γοργά αναπτυσσόμενη νέα κατηγορία και να κερδίσει μια θέση δίπλα σε κολοσσούς όπως η Unilever, η Nestle, η Danone και η Procter & Gamble.

Ισως επίσης αυτό το deal – το μεγαλύτερο στην ιστορία της εταιρείας - επιτρέψει στον 58χρονο CEO από την Ινδία να βγει από τη σκιά του προκατόχου του, Bart Becht. Επί προεδρία του που κράτησε 12 έτη, η εταιρεία είχε εξαπλασιάσει την αγοραία αξία της.

Με την προσθήκη των εσόδων ύψους 3,7 δισ. δολ. της Mead Johnson, θα επιταχυνθεί η αύξηση πωλήσεων της RB, που είχε επιβραδυνθεί λόγω του αποπληθωρισμού στην Ευρώπη και της αδυναμίας της Ρωσίας και της Βραζιλίας.

Υπολογίζεται ότι η αγορά βρεφικής τροφής θα επεκταθεί κατά 6% σε ορίζοντα 5ετίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα