RPC: Σε συζητήσεις με Apollo και Bain Capital για πώληση εταιρείας της

Ο όμιλος RPC Group, ηγέτιδα δύναμη στον τομέα των πλαστικών στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα ότι βρίσκεται σε προκαταρκτικές συζητήσεις με την Apollo Global Management και τη Bain Capital σχετικά με μια προσφορά εξαγοράς για εταιρεία

του Ομίλου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, Apollo και Bain έχουν διορία μέχρι τις 8 Οκτωβρίου να καταθέσουν τελική προσφορά για την πολυεθνική RPC με έδρα τη Βρετανία, ειδάλλως θα πρέπει να αποχωρήσουν.

Το περασμένο Σάββατο το Bloomberg είχε μεταδώσει ότι η RPC εξετάζει τις στρατηγικές επιλογές που υπάρχουν.

Ο όμιλος έχει αντιμετωπίσει αρκετές πιέσεις από επενδυτές τελευταία, προκειμένου να συγκεντρώσει περισσότερο ρευστό και να μειώσει κεφαλαιακές δαπάνες. Τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι θα συγκέντρωνε 95 εκατ. δολ. από την πώληση της εταιρείας συσκευασίας τροφίμων Letica που ανήκει στην RPC.

Toν Ιούλιο η μετοχή της RPC είχε σημειώσει αθρόες απώλειες, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι οι πιέσεις από πλευράς επενδυτών την εμποδίζει να «κυνηγήσει» αναπτυξιακές ευκαιρίες.

Σημειώνεται ότι η RPC έως και την Παρασκευή είχε αγοραία κεφαλαιοποίηση 2,78 δισ. στερλίνες και η μετοχή της είχε χάσει πάνω από 22% από τις αρχές της χρονιάς.
Ωστόσο, σήμερα, μετά τη γνωστοποίηση της πρόθεσης πώλησης εταιρείας της, η μετοχή έκανε άλμα 24%.

Keywords
Τυχαία Θέματα