Puma: Αναβαθμίζει στόχους μετά τις ισχυρές επιδόσεις του 2017

Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών Puma ανακοίνωσε ότι αναμένει αύξηση των λειτουργικών κερδών κατά ένα τρίτο εντός του 2018 και των πωλήσεων κατά 10% λίγο μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων δ' τριμήνου του 2017, από τα οποία προκύπτουν ισχυρά νούμερα σε κέρδη και πωλήσεις, λόγω αυξημένης ζήτησης για τα παπούτσια του μπραντ.

Η Puma, που εξακολουθεί να

απέχει αρκετά από την Adidas και την ηγέτιδα της αγοράς Nike, έχει ανεβάσει ταχύτητες τα τελευταία χρόνια, επικεντρώνοντας σε είδη για το ποδόσφαιρο, τον στίβο και τα μηχανοκίνητα αθλήματα, καθώς και το τμήμα γυναικείων ειδών, μέσω συνεργασιών όπως αυτής με τη διάσημη τραγουδίστρια Ριάνα.

Συγκεκριμένα, η Puma ανακοίνωσε υπερδιπλάσια EBIT στα 30 εκατ. ευρώ με αύξηση πωλήσεων 14,5% σε συναλλαγματικά προσαρμοσμένη βάση, στα 1,04 δισ. ευρώ.

Η αύξηση των πωλήσεων ήταν ιδιαίτερα ισχυρή στον τομέα των υποδημάτων και διαμορφώθηκε στο 19% σε συναλλαγματικά προσαρμοσμένη βάση. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν ταχύτερα σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική (+18,5%) και κατά 14% στην Αμερική.

Τον περασμένο μήνα η μετοχή της Puma σημείωσε αναταράξεις μετά την ανακοίνωση της γαλλικής μητρικής Kering για διαχωρισμό του μπραντ στους μετόχους, ενώ την περασμένη Παρασκευή ανακοίνωσε σχέδια διανομής έκτακτου μερίσματος 12,50 ευρώ ανά μετοχή για το 2017.

O CEO της Puma, Bjorn Gulden, ανέφερε πως η δυναμική που δημιουργήθηκε το 2017 μαζί με το θετικό feedback από πελάτες και συνεργάτες στο κομμάτι της λιανικής γύρισε σε θετικό πρόσημο την εταιρεία για το 2018, προβλέποντας αύξηση 10% στις πωλήσεις σε σταθερό νόμισμα.
Η Puma αναμένει για το 2018 κέρδη EBIT μεταξύ 3015 και 325 εκατ. ευρώ, από 245 εκατ. το 2017.

Keywords
Τυχαία Θέματα