Petrofac: Πτώση στα κέρδη α' εξαμήνου – Μείωση μερίσματος

Η βρετανική εταιρεία πετρελαϊκών υπηρεσιών Petrofac ανακοίνωσε πτώση 10,7% στα δομικά κέρδη για το α΄ εξάμηνο του έτους, καθώς οι υποτονικές πετρελαϊκές τιμές υποχρέωσαν τις εταιρείες εξερεύνησης και γεώτρησης να αναβάλλουν ή να ακυρώσουν τα συμβόλαια παροχής υπηρεσιών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η εταιρεία μείωσε επίσης το μέρισμά της κατά

42% στα 12,7 σεντς ανά μετοχή για το εξάμηνο.

Ωστόσο η μετοχή της εταιρείας σημείωσε ενίσχυση κατά 2%, καθώς τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη του εξαμήνου διαμορφώθηκαν στα 158 εκατ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για 142 εκατ. δολάρια, αναφέρει η επενδυτική τράπεζα Jefferies.

«Η πτώση και οι ασθενέστερες προοπτικές για τις τιμές των βασικών προϊόντων είχαν σημαντική επίδραση στις κεφαλαιακές επενδύσεις στον κλάδο, επηρεάζοντας τις ταμειακές μας ροές», ανέφερε η Petrofac.

Τα κέρδη EBITDA μειώθηκαν στα 323 εκατ. δολάρια για το α΄ εξάμηνο, ενώ τα έσοδα μειώθηκαν περίπου 20% στα 3,13 δισ. δολάρια.

Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο διαμορφώθηκε στα 12,5 δισ. δολάρια, ανακοίνωσε η εταιρεία η οποία σχεδιάζει, χτίζει, λειτουργεί και συντηρεί εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Σημειώνεται ότι η Petrofac συμπεριλαμβάνεται στις εισηγμένες στο χρηματιστήριο του Λονδίνου πετρελαϊκές εταιρείες που τελούν υπό έρευνα από την υπηρεσία καταπολέμησης απάτης της Βρετανίας για τις συναλλαγές της με την Unaoil, με έδρα το Μονακό.

Keywords
Τυχαία Θέματα