Oι αεροπορικές του Κόλπου και η...κόντρα της μεγαλύτερης πτήσης

Ένα Boeing 777-200LR θα προσγειωθεί στο Auckland της Nέας Ζηλανδίας την Τετάρτη, μετά από ταξίδι 8.824 μιλίων από το Ντουμπάι. Η προσγείωση θα αποτελέσει και το ρεκόρ πτήσης για την Emirates.

H Qatar Airways δεν μένει με σταυρωμένα ταχέρια, αφού θα προσφέρει πτήσεις για το Santiago της Χιλής, ξεπερνώντας την προηγούμενη πτήση κατά 140 μίλια, αλλά και τα δικά της δρομολόγια προς το

Auckland που θα ξεπεράσει το ρεκόρ κατά 200 μίλια.

Οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες του Κόλπου προσθέτουν τους προορισμούς αυτούς, έχοντας "γεμίσει" τους υπόλοιπους προορισμούς. Τα αεροδρόμιά τους βρίσκονται σε πολύ καλό σημεία μεταξύ της Ασίας, της Ευρώπης και της Αμερικής, ενώ το πλήθος των επιβατών είναι επίσης αρκετό για να δικαιολογηθούν οι πτήσεις αυτές.

Παρόλα αυτά, οι εταιρείες θα αντιμετωπίσουν και ρυθμιστικά προβλήματα, και δη στις ΗΠΑ όπου η Delta Air Lines προωθεί καμπάνια συμφωνιών και περιορισμό των πτήσεων και των προορισμών.

Από την άλλη, η Singapore Airlines προσπαθεί να ξαναρπάξει τον τίτλο της μακρύτερης πτήσης με πτήσεις στη Νέα Υόρκη, όταν η Airbus κατασκευάσει ένα πιο ελαφρύ Α350-900, το 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα