O Gauck καλεί τη Μέρκελ να θέσει όρια εισροής προσφύγων

Ο Γερμανός Πρόεδρος Joachim Gauck ανέφερε πως οι ρυθμιστές της ευρωπαϊκής πολιτικής πρέπει να βρουν τρόπους να περιορίσουν την εισροή των προσφύγων ως τρόπο αύξησης της υποστήριξης της κοινής γνώμης. Με αυτή του την παρέμβαση ο Gauck εισέρχεται δυναμικά στην ασυμφωνία που χαρακτηρίζει την χώρα του όσον αφορά την αντιμετώπιση του μεγαλύτερου προσφυγικού προβλήματος μετά τον Β' Π.Π.

Ο Gauck, σε ομιλία του στο Davos την Τρίτη, ανέφερε πως ο περιορισμός της εισροής "είναι ηθικά και πολιτικά απαραίτητος" για να διατηρηθεί η ικανότητα της πολιτείας να επωμίζεται το βάρος του προσφυγικού προβλήματος.

Τα

σχόλια του Γερμανού προέδρου επιπροσθέτονται στο πολιτικό βάρος που νιώθει η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ως προς τη μείωση της εισροής αυτής. Η Μέρκελ έχει ήδη αρνηθεί τις προτάσεις της ίδιας της της κυβέρνησης για θέσπιση πλαφόν αριθμού προσφύγων, ενώ την ίδια στιγμή υπόσχεται να μειώσει το κύμα μέσω καλύτερης προστασίας των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης.

Ο Gauck, αντιπαραθέτει πως "Ακριβώς επειδή θέλουμε να προστατεύσουμε όσους μπορούμε, δεν θα μπορέσουμε να τους υποδεχθούμε όλους, όσο τραγικό και προβληματικό μπορεί να είναι αυτό. Εάν οι δημοκράτες δεν θέλουν να μιλήσουν για όρια αριθμών προσφύγων, τότε οι ξενοφοβικοί και οι λαϊκιστές θα το εκμεταλλευτούν".

Keywords
Τυχαία Θέματα