Ελάχιστες «πινελιές» για την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού, παραδίδεται το τμήμα Αμφιλοχία – Άρτα

Ελάχιστες «πινελιές» έχουν απομείνει για την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού. Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να παραδοθεί το τμήμα Αμφιλοχία – Σελλάδες Άρτας και έως τα τέλη Ιουλίου – αρχές Αυγούστου το τμήμα Πέρδικα Ιωαννίνων – Εγνατία, σηματοδοτώντας την πλήρη ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου, όπως δήλωσε στο 5ο Συνέδριο για τις Αναπτυξιακές Προοπτικές στη Δυτική Ελλάδα, ο διευθύνων σύμβουλος της Νέας Οδού Στέλιος Πενθερουδάκης.

Σήμερα, το ταξίδι από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα,

μέσω των λειτουργούντων τμημάτων, διαρκεί σχεδόν 2 ώρες, αντί 3,5 ωρών που απαιτούνταν, μέσω της υφιστάμενης εθνικής οδού.

Με την πλήρη ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου, η διάρκεια του ταξιδιού θα μειωθεί σε μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά.

Ήδη, η απόσταση από το Αντίρριο έως την Αμφιλοχία μειώθηκε στα 50 περίπου λεπτά, αντί 1 ώρας και 35 λεπτών, μέσω της υφιστάμενης εθνικής οδού.

Τα δυο τμήματα

Στο τμήμα από Αμφιλοχία – Σελλάδες Άρτας υπολείπεται η παράδοση 27 χλμ., λόγω καθυστέρησης στην παράδοση της γης στην περιοχή του Κρίκελλου. Το τμήμα αναμένεται να παραδοθεί τις επόμενες ημέρες.

Σε ότι αφορά το τελευταίο κομμάτι του αυτοκινητόδρομου “Πέρδικα Ιωαννίνων – Εγνατία”, μήκους 14 χιλιομέτρων, η παράδοσή του υπολογίζεται τέλη Ιουλίου – αρχές Αυγούστου. Το έργο έχει καθυστερήσει, λόγω απαλλοτριώσεων στην περιοχή του Αβγού.

Η Ιόνια Οδός, των 196 χλμ., θα έχει 4 μετωπικούς σταθμούς διοδίων και 5 πλευρικούς.

The post Ελάχιστες «πινελιές» για την ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού, παραδίδεται το τμήμα Αμφιλοχία – Άρτα appeared first on Metaforespress.

Keywords
Τυχαία Θέματα